Karácsony előtti közös ellenőrzés az erdőkben

2016. 12. 09., p - 10:02
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Fokozott ellenőrzést tartott a Bakony Erdő Zrt. Monostorapáti Erdészetének területein a Tapolcai Rendőrkapitányság, a társhatóságok és az erdészetek munkatársainak bevonásával.

A 2016. december 6-án 15 és 19 óra között  megrendezett nagyszabású akció célja az erdészeti, természetvédelmi szabálysértések, rongálások, falopások, egyéb tulajdon elleni szabálysértések elkövetésének megelőzése, továbbá az erdőterületeken tartózkodó gyalogosok ellenőrzése volt. Emellett kiemelt figyelmet fordítottak az orvvadászat megakadályozására, valamint az erdőterületeken engedély nélkül vadászó személyek kiszűrésére.

A fokozott ellenőrzéseket a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai az erdészetek és a helyi polgárőrség tagjainak bevonásával hajtotta végre a Hegyesd, Sáska, Zalahaláp, Nyirád, Taliándörögd, Kapolcs, Monostorapáti, Vigántpetend, Szőc, Monoszló és Balatonhenye települések erdeiben. A rendőrök közel tíz füzifát szállító jármű vezetőjével szemben is intézkedtek, hiányosságot egy esetben sem tártak fel.   

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tábor a bűn ellen

Első ránézésre vízparti nyári tábor. Alaposabb vizsgálat után kiderül, a rendőrség társadalomban betöltött szerepének átfogó, gyakorlati közvetítése tizenéveseknek.

 

Kutyák és lovak a nyílt napon

Gyerekzsivajtól és kutyaugatástól volt hangos május 28–29-én a nyílt nap Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ telephelyén.

 

Forgalmas Paks

Paks az 50 ezer lakost számláló járás központja.

 

Szépkorúak az utakon

A Pest megyei zsaruk ezúttal a korosabb, aktív sofőrökkel vették végig elméleti és gyakorlati programon életkor és járművezetés összefüggéseit, ezzel is rámutatva a bizton­ságos közlekedés egyik kívánalmára: az önismeret fontosságára.