A rendőrség a lakosság segítségét kéri

2016. 08. 18., cs - 17:55
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya 01000/2063/2016. bűnügyi számon fegyveres rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen férfi 2016. augusztus 18-án 15 óra 30 perc körül bement egy Budapest X, Kőrösi Csoma sétányon található bankfiókba és az ott dolgozó alkalmazottat, illetve ügyfeleket fegyverrel, vagy annak utánzatával megfenyegette és az alkalmazottat a bankban lévő pénz átadására szólította fel. A bank munkatársa a fenyegetés hatására a pénzt átadta, majd a férfi a helyszínről elmenekült.

A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

A rendőrség az elkövetőről fényképfelvétellel rendelkezik.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hivatali időben hívja a 443-5304-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egészségügyi védőháló

A rendvédelmi szervek állományának hivatásos tagjai az átlagosnál nagyobb fizikai, pszichikai – esetlegesen biológiai, kémiai – kockázatnak lehetnek kitéve mindennapi munkájuk során.

 

Felgyorsult az ügymenet

2014 óta a 112-es hívásfogadó központok munkatársait kell tárcsázni baj esetén. Az elmúlt öt évben 25 milliónyian hívták fel ezt a számot, és sajnos nem csak akkor, ha segítséget akartak kérni.