Álrendőr

2016. 04. 25., h - 08:32
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök keresik azt a férfit, aki rendőrnek adta ki magát, majd több mint százezer forint készpénzt lopott a sértettektől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága 01050/648/2016. bűnügyi számon lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen elkövető 2016. február 18-án 17 óra körüli időben a Budapest V., Váci utcában magát rendőrnek kiadva megállított egy külföldi házaspárt, hogy a náluk lévő készpénzt ellenőrzés céljából adják át neki. Az idős asszony átadta a nála lévő összes pénzt, amelyet vissza is kapott az „ellenőrzés” után, de csak később vette észre, hogy a magát rendőrnek kiadó férfi kevesebb bankjegyet adott vissza.

 

Az elkövetőről fényképfelvétel áll a nyomozó hatóság rendelkezésre.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-373-1040-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: anya és fia fosztotta ki

Három bűncselekmény miatt folytattak nyomozást a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Az ügyet lezárták, és az iratokat átadták a főügyészségnek.