Elvitte a bankkártyát – majd jogosulatlanul pénzt vett fel

2015. 03. 09., h - 07:41
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 20030/2273-15/2014. bűnügyi számon folytat nyomozást csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ez ideig ismeretlen férfi 2014. november 21-én egy nagykanizsai üzletben megszerzett egy bankkártyát, amelynek tulajdonosa nem emlékezett arra, hogy ellopták, vagy véletlenül a pénztárnál hagyta a kártyáját. A feljelentő ezt csak 2014. december 2-án észlelte, és amikor bement a számlavezető bankfiókjába, azt a tájékoztatást kapta, hogy bankkártyájával napi rendszerességgel vettek fel pénzt. Az okozott kár több mint egymillió forint.

A feltételezett elkövetőről az ATM biztonsági kamerája felvételt készített.

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a képen látható férfit, vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon (Nagykanizsa, Király utca 49.) vagy névtelenségének megőrzése mellett hívja a 06/80-555-111-es „Telefontanú” zöld számát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámokon is tehet bejelentést.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sietett, de egy harapás még belefért

A 36 éves férfi betört egy létavértesi házba. Műszaki cikkeket tulajdonított el, de egy csokit is megkóstolt. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Szerelemféltésből lőtt

A gödöllői rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a 21 éves aszódi férfit.