Megpróbálták, de nem sikerült

2014. 01. 07., k - 14:27
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ha sikerrel jártak volna a tolvajok, akkor sem tudnák felhasználni a megszerzett pénzt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettesek ellen lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. december 23-án 3 óra 38 perckor a helyi járőrök értesítették a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját arról, hogy az egyik berettyóújfalui pénzintézet ATM automatáját ismeretlenek megpróbálták kitépni és elvinni a helyéről, amely nem sikerült.

 

Egy másik esetben, 2013. december 25-én 2 óra 35 perc körüli időben telefonon hívta a rendőrséget  Debrecen egyik nagyáruháznak alkalmazottja. A bejelentő elmondta, hogy az áruház bejáratánál megállt egy személygépkocsi, amellyel a benne utazók megpróbálták az ATM automatát elhúzni a helyéről. Az ismeretlen tettesek nem jártak sikerrel, ezért a BMW E39 típusú 5-ös sorozatú személygépkocsival elhagyták a helyszínt.

 

 

A tolvajok akkor sem örülhettek volna a megszerzett pénznek, ha sikerrel járnak, mert az automaták többsége különböző védelmi eszközökkel van ellátva. Nem csak kamerák figyelik az ATM környékét, hanem már be vannak biztosítva olyan robbanó patronokkal, amelyek már a szerkezet enyhe mozdításakor robbannak, festékes füsttel terítve be a bankjegykiadó környékét, illetve a pénzjegyeket, amelyek ez által használhatatlanná válnak.

 

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható gépkocsit felismeri vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a nap 24 órájában elérhető 06-20/436-6766 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendhagyó rendőri ellenőrzés Szekszárdon

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei Pünkösdkor kerékpáros bukósisakkal és egyéb láthatósági eszközökkel ajándékozták meg a kétkerekűek vezetőit a megyeszékhelyen.

 

Nyolc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.