Négyfős társaság fosztott ki egy férfit Terézvárosban

2015. 11. 28., szo - 14:38
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy nő elvette a sértett pénztárcáját és iratait, miközben három társa segítette őt és visszatartotta a sértettet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága 01060-3181/2015. bűnügyi számon eljárást indított kifosztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen nő 2015. október 11-én 5 óra körüli időben odament egy férfihoz a Budapest VI., Teréz körúton, és annak védekezésre képtelen állapotát kihasználva kivette nadrágzsebéből pénztárcáját és személyes iratait. Amikor a sértett a nő után ment és megpróbálta visszaszerezni azokat, három társa (két férfi és egy nő) megakadályozta őt ebben. A négyfős társaság ezután az üres pénztárcát eldobva elmenekült a helyszínről.

Az elkövetőkről fénykép áll rendelkezésre.

Egyikük 17-18 év körüli, körülbelül 160-165 centiméter magas nő. Haja hosszú, egyenes, barna színű. Nyaka bal oldalán 2-2,5 centiméter hosszú sötétebb árnyalatú folt látható. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű kabátot és rózsaszín színű nadrágot viselt.
A másik nő körülbelül 160-165 centiméter magas. Haja hosszú, göndör. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű kabátot és világos árnyalatú nadrágot viselt, kezében egy fehér táskát tartott háromszög alakú, vörös színű kapoccsal.
A harmadik személy 20 év körüli, körülbelül 170-175 centiméter magas férfi. Haja és arcszőrzete világos. A bűncselekmény elkövetésekor kék dzsekit viselt.
A negyedik személy 20 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas férfi, aki a bűncselekmény elkövetésekor sötét melegítőalsót és tornacipőt, valamint fekete színű, kapucnis kabátot viselt.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható személyeket felismeri, tartózkodási helyükről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-8141 telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon (hétfő-csütörtök: 8-16, péntek: 8-13), a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy írjon a 06rk@budapest.police.hu e-mail címre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ünnepi megemlékezés Eszéken

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúval tisztelgett az eszéki Hermann Paulina-villánál az október 23-ai forradalom és szabadságharc emléke előtt.