Sértetteket keresünk

2015. 10. 26., h - 09:31
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A férfi fiktív álláshirdetések segítségével szerezte meg a sértettek adatait, majd ezt felhasználva részletre vett mobiltelefonokat, amelyeket a későbbiekben továbbértékesített.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága 01040-1964/2015. bűnügyi számon eljárást indított csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt B. Gábor ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint B. Gábor 2015 márciusa és szeptembere közötti időszakban egy ismert internetes oldalon különböző cégek nevében fiktív álláshirdetést adott fel. A jelentkezőktől elkérte személyes adataikat, akik a külföldi munka reményében megadták azt. Ezt követően B. Gábor hamis, a jelentkezők nevére kiállított személyes iratokkal mobiltelefon-készülékeket vásárolt, amelyeket eladásra kínált különböző weboldalakon. Mivel a férfi csak a készülékek kezdőrészletét fizette be, ezért a szolgáltató 60-90 napon belül letiltotta azok használatát.

Feltételezhető, hogy B. Gábor Budapesten több mobiltelefont vásárolt hasonló módszerrel, valamint azokat több alkalommal értékesítette jóhiszemű vásárlóknak. Az adás-vételre főként a Budapest V., Deák Ferenc téren került sor.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy akinek a sérelmére hasonló módszerrel kárt okoztak, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06 (1) 231-3400 telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon (hétfő-csütörtök: 8-16, péntek: 8-13), a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Melléképületből lopott

Őrizetbe vették a rendőrök azt a 49 éves baksi férfit, aki egy hódmezővásárhelyi házból tulajdonított el szerszámokat, késeket és egy akkumulátortöltőt. Lopás miatt indult ellene eljárás.