Halottak napján is biztonságban

2018. 10. 30., k - 14:16
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya preventív tanácsokat tartalmazó szórólapokkal hívja fel a figyelmet a vagyonvédelem fontosságára.

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan kelnek útra és emlékeznek elhunyt szeretteikre. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy ez az időszak veszélyeket is rejthet magában. A vagyonbiztonság kérdése is kiemelten kezelendő ezen időszakban.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya felhívja az állampolgárok figyelmét az alábbiakra:

- Minden esetben zárják be a gépjárművet, az utastérben ne hagyjanak semmiféle értéktárgyat!

- Ha tömegközlekedéssel utaznak, ügyeljenek arra, hogy táskájuk legyen zárt állapotban, célszerű még a kezüket is a záron tartani.

- A mobiltelefont, pénztárcát soha ne a hátizsák külső zsebébe tegyék, mert onnan könnyebben kiemelhető.

- Addig se hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, illetve a gépjármű okmányait az autóban, amíg felkeresik szeretteik sírját!

- Arról se feledkezzenek meg, hogy a vagyonbiztonság szabályainak betartása nemcsak a temetőn kívül, hanem azon belül is érvényes.

- Rövid időre se hagyják őrizetlenül a síron táskájukat, tartsák azt mindig maguknál!

Ezekben a napokban a közúti forgalom a többszörösére nő. Célszerű korábban elindulni, mivel a zsúfolt utakon a megszokottnál hosszabb menetidővel kell számolni, és elindulás előtt lehetőség szerint tájékozódjanak az esetlegesen kialakult torlódásokról, balesetekről, forgalmi változásokról. Kiemelten fontos, hogy ne csak magunkra, hanem egymásra is figyeljünk!

A megyeszékhelyen a Jáki úti temető környékén a közlekedés biztonságának fenntartása, a balesetek és a forgalmi torlódások megelőzése érdekében a rendőrök a polgárőrökkel közösen segítik a közlekedést. Indokolt esetben a környező utcák forgalmának átszervezése is várható, fokozott körültekintéssel közlekedjenek!

A vidéki temetőknél a körzeti megbízottak munkáját a helyi polgárőrök segítik a gépkocsifeltörések és a zseblopások hatékonyabb megelőzése érdekében.

Amennyiben bármilyen jogsértést észlelnek, kérjük, forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

Békés, nyugodt megemlékezést és balesetmentes közlekedést kívánunk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ellopta ismerőse ékszereit és bankkártyáját

Lopás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves zalabéri férfi ellen. A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.