Iraki migránsok Mátészalkán

2014. 10. 23., cs - 11:48
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az idegenrendészeti eljárás során kiderült, hogy a külföldiek illegálisan léptek be Magyarország területére.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság járőrei 2014. október 22-én a mátészalkai vasútállomáson igazoltattak négy személyt. A társaság tagjai a rendőri intézkedés során iraki állampolgároknak vallották magukat. A külföldiek a jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért a járőrök előállították őket a Csengeri Határrendészeti Kirendeltségre. A határrendészek a külföldiekkel szemben idegenrendészeti eljárást indítottak és meghallgatták őket. Az iraki állampolgárok elmondták, hogy Magyarország területére Románia felől illegálisan, a zöld határon át érkeztek. A migránsok az idegenrendészeti eljárás alatt menekültstátuszt kértek. Az ügyben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alufelniket lopott

A tatabányai rendőrök egy 50 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Hóban hagyott nyomok

Gyorsan a nyomára akadtak a rendőrök annak a férfinak, aki szalámikat lopott egy mezőrúti házból.

 

Lezárt ügyek: Nyári falopás

A rendőrök befejezték a nyomozást azzal a miskolci férfival és élettársával szemben, akik 14 köbméter fát tulajdonítottak el az erdőből.

 

Homályos sötétség

Az esti órákban világítás nélkül autózott Miskolcon egy férfi, a rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy ivott a vezetés megkezdése előtt, a jogosítványát pedig korábban bevonták. Az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára!

 

Pihenőparkban rongáltak

Egy hódmezővásárhelyi pihenőparkban található építményeket rongált meg egy 21 éves férfi és hat fiatalkorú társa. A körzeti megbízottak a feltételezett elkövetőket elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2018. január 24-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére.