Iraki migránsok Mátészalkán

2014. 10. 23., cs - 11:48
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az idegenrendészeti eljárás során kiderült, hogy a külföldiek illegálisan léptek be Magyarország területére.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság járőrei 2014. október 22-én a mátészalkai vasútállomáson igazoltattak négy személyt. A társaság tagjai a rendőri intézkedés során iraki állampolgároknak vallották magukat. A külföldiek a jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért a járőrök előállították őket a Csengeri Határrendészeti Kirendeltségre. A határrendészek a külföldiekkel szemben idegenrendészeti eljárást indítottak és meghallgatták őket. Az iraki állampolgárok elmondták, hogy Magyarország területére Románia felől illegálisan, a zöld határon át érkeztek. A migránsok az idegenrendészeti eljárás alatt menekültstátuszt kértek. Az ügyben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két pakisztáni férfi egy ukrán kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M43-as autópályán

Anyagi káros közlekedési baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani az M43-as autópálya országhatár felé vezető oldalán, Szegednél.

 

Public transport to Mogyoród

During the weekend of the 2018 Hungarian Grand Prix, over and above the option of travelling individually by car, we would like to draw attention to the alternative of public transport.

 

Tömegközlekedéssel Mogyoródra

A Formula 1 Magyar Nagydíj 2018 versenyhétvége idejére az egyénileg, gépjárművel történő utazás mellett alternatív közlekedési lehetőségre hívja fel a figyelmet a rendőrség.