Védett hattyúkat próbáltak kivinni a határon

2016. 03. 14., h - 10:06
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A szűk ketrecbe zárt állatokat a vállaji határátkelőhelyen foglalták le.

A vállaji közúti határátkelőhelyen kisbusszal jelentkezett az országból kilépésre egy 20 éves román állampolgár 2016. március 13-án 21 óra 10 perckor. Az ellenőrzést végző határrendészek a jármű csomagterében, két ketrecben összesen kilenc hattyút találtak. A beszerzett szakvélemény szerint az állatok közül hat védett fajnak számító bütykös hattyú, három pedig fekete hattyú. Utóbbiak ugyan nem védettek, de a gépkocsivezető azok szállításához, illetve az országhatáron történő átviteléhez sem rendelkezett a szükséges dokumentumokkal.

A román állampolgárságú férfit a Mátészalkai Rendőrkapitányságra állították elő, ahol természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki. Hogy a szállítás módja állatkínzásnak minősül-e, a hatóság szakértő segítségével dönti el. A lefoglalt hattyúkat a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársainak adták át.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.