A fogával távolította el

2015. 01. 12., h - 09:39
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a fiatalkorút, aki az egyik debreceni áruházban a fogával több ruhanemű áruvédelmi eszközét szétrágta, majd a termékekkel együtt a boltból fizetés nélkül akart távozni.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy fiatalkorú fiúval szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. január 11-én 10 óra körüli időben Debrecen, Kishegyesi úton található áruházba bement egy fiú, aki a sorok között sétált, majd kezében egy kosárral a vevőszolgálati pult melletti kijáratnál távozott az üzletből. A biztonsági őr felfigyelt a kék színű kosárra, melyben egy sapka és egy csomag zokni volt. Az őr felismerte a kosárban található árukat, valamint a fiatalon lévő pulóvert és kabátot, ezért kérte a vásárlást igazoló számlát, mely nem állt rendelkezésre. A biztonsági szolgálat munkatársai az egyik próbafülkében megtalálták a ruházatokról eltávolított áruvédelmi eszközöket, ezért telefonon értesítették a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök a 17 éves helyi lakost elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A megalapozott gyanú szerint a terhelt a ruhaneműkről a fogával távolította el az áruvédelmi eszközöket, majd azokat felvette és a boltból fizetés nélkül távozott. A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vele szemben – őrizetbe vétele mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt afgán férfi egy szlovén kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Halálos vonatgázolás Szegeden

Egy személyvonat egy gyalogost sodort el Szeged belterületén, a Szabadkai úti vasúti átjáróban. A férfi a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az érintett szakaszon teljes útlezárás van érvényben és a vasúti forgalom is szünetel.

 

Magyar és cseh teherautóban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Hat illegális migráns egy cseh kamionban

Egy tehergépkocsi ellenőrzése során hat határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el.

 

Személyvonaton bújt meg

Egy vonat ülése alatt megbújva, jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra egy illegális migráns.