Elfogták a juhtolvajokat

2015. 11. 17., k - 13:30
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök lefoglalták az ellopott állatokat és visszaadták a tulajdonosának.

A Békési Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés arról, hogy 2015. november 16-ra virradóra ismeretlen tettesek egy békési ingatlanból birkákat loptak el. A nyomozók a helyszínre siettek, ahol megállapították, hogy az elkövetők a ház mellett lévő birkaól hátsó falát kibontották és elvittek 7 juhot. A fűben talált nyomokból azt is látták, hogy egy személygépkocsival érkezhettek. Az adatgyűjtés során olyan információt szereztek be, hogy egy Trabant személygépkocsi segítségével szállították el az állatokat. A rendőrök ellenőrizték a környéken élő, Trabant típusú személygépkocsik tulajdonosait és az egyik járműből erős birkaszag áradt. Az autó 17 éves békési tulajdonosa az elszámoltatásakor azonnal elismerte, hogy az előző éjszaka két békési társával lopták el az állatokat, amelyeket egy ismerősüknek értékesítettek, az abból kapott pénzt pedig elosztották.

 

A Békési Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a 17 éves fiatallal együtt előállították a 25 éves H. T-t, valamint a 14 éves társukat és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. A juhokat lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának.     


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Huszonhét határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhét migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.