Harmincegy tő kannabisz

2017. 06. 06., k - 09:30
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Házának teraszán és a Mecsekben termesztett kábítószert egy pécsi férfi.

Az Orfűről Abaligetre vezető úton akartak igazoltatni a rendőrök egy mikrobusszal közlekedő férfit 2017. június 5-én 17 órakor, azonban a gépkocsivezető a rendőrök láttán kiszállt az autóból, az útszéli erdőbe menekült és elrejtőzött. A rendőrök a gépjármű közelében 8 tő kábítószergyanús növényt, a gépkocsi rakterében pedig műanyag kannákat találtak. A rendőrök a férfit nyomkövető kutya segítségével 20 óra 40 perckor elfogták, majd előállították.

Az 51 éves férfi pécsi lakásán megtartott házkutatáskor a rendőrök további 23 tő kábítószergyanús növényt, 377 gramm kábítószergyanús növényi származékot és kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket, speciális növény tápszereket, szellőztető és világító berendezéseket foglaltak le. A férfinál alkalmazott kábítószer gyorsteszt kannabiszra pozitív jelzést adott.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Pécsi Rendőrkapitányság a férfi ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Koncentrált ellenőrzés Vas megye útjain

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére Vas megyében is fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök.

 

Kamionban bújt meg a két határsértő

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.