Hétvégi házak faláról lopta el a gázcsövet

2016. 03. 17., cs - 10:38
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A ráckevei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a 26 éves gyanúsított ellen.

A Ráckevei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt M. Szabolcs 26 éves ráckevei lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2015. szeptember és november közötti időszakban tíz hétvégi ház faláról letörte és eltulajdonította a réz gáz- és fűtés csövet Ráckeve, Szigetbecse, valamint Makád területén. A 26 éves férfi egy ráckevei hétvégi házhoz kétszer is visszament és a falról közel 30 méter réz csövet tulajdonított el. Egy másik esetben az ingatlan faláról ereszcsatornát, az udvarról pedig alumínium csövet, vascsövet és egy csípőfogót vitt el.

M. Szabolcs megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2015 októberében a ráckevei HÉV állomás kerékpártárolójából eltulajdonított egy lakattal lezárt biciklit.

A gyanúsítottat a ráckevei körzeti megbízott és járőrtársa 2015. november 27-én 10 óra körüli időben Ráckeve egyik utcájában intézkedés alá vonta. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a férfi az általa szállított ereszcsatornát nem sokkal korábban tulajdonította el egy Duna-part menti hétvégi házról. A 26 éves helyi férfit a rendőrök elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során a bűncselekmények elkövetését elismerte.

A lakcímén tartott házkutatás során a rendőrök bűncselekmény elkövetéséből származó kerékpárt és csatorna rögzítő pántokat foglaltak le.

A férfi ellen folytatott eljárást a Ráckevei Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészség részére. 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ünnepi megemlékezés Eszéken

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúval tisztelgett az eszéki Hermann Paulina-villánál az október 23-ai forradalom és szabadságharc emléke előtt.