Hétvégi országos összesítő

2017. 07. 17., h - 05:33
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt 72 óra eseményei számokban.

Az elmúlt 72 órában a rendőrök 166 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 5 személy vesztette életét, 52 súlyos és 109 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 591 személyt fogott el, közülük 120 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 398 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 632 személyt állítottak elő, köztük 254 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 69 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 357 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén 2017. július 14-én 0 óra és 2017. július 16-án 24 óra közötti időszakban a rendőrök 68 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök és a katonák 23 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Magyarország területén 9 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 1 személlyel szemben embercsempészés és 3 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Tiszalökön

Az egyenruhások a rendezvény ideje alatt kötetlen beszélgetések során felhívták a gyerekek figyelmét a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

 

Lopott, csalt, garázdálkodott

Békéscsabán és Szegeden történt bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a rendőrség egy békéscsabai férfi ellen.

 

Lopás miatt keressük

Az angyalföldi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három férfi Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Színesfémet lopott

Éppen egy komlói telephelyről lopott alumínium lemezeket egy férfi, amikor összetalálkozott a tulajdonossal.