Hétvégi országos összesítő

2017. 07. 17., h - 05:33
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt 72 óra eseményei számokban.

Az elmúlt 72 órában a rendőrök 166 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 5 személy vesztette életét, 52 súlyos és 109 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 591 személyt fogott el, közülük 120 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 398 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 632 személyt állítottak elő, köztük 254 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 69 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 357 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén 2017. július 14-én 0 óra és 2017. július 16-án 24 óra közötti időszakban a rendőrök 68 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök és a katonák 23 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Magyarország területén 9 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 1 személlyel szemben embercsempészés és 3 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjazott négylábúak és vezetőik

Kiemelkedő munkájukért tárgyjutalomban részesített a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője két szolgálati ebet és vezetőiket az összevont megyei kutyás képzésen.

 

Idős asszonyon segítettek

A rendőrök a mentők kiérkezéséig takarókkal melegítették a bissei nőt, és teát is főztek neki.

 

Lebukott az orvvadász

A szentendrei rendőrök egy 41 éves férfit fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Nyomkövetők

Csak a nyomokat kellett a hóban követniük a putnoki rendőröknek, hogy eljussanak a kerékpártolvajokhoz.