Keresték a monori rendőrök, önként jelentkezett

2017. 01. 12., cs - 12:18
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A férfi egy jegyvizsgálót bántalmazott.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya M. József 31 éves üllői lakos ellen.

A férfi a rendelkezésre álló adatok szerint 2017. január 8-án ütött meg egy jegyvizsgálót, mivel az a vecsési vasútállomáson leszállította a vonatról, mert érvénytelen jeggyel utazott.

A bántalmazást követően a férfi ismeretlen helyre távozott. A nyomozó hatóság a vonaton lévő biztonsági kamerák felvétele alapján felhívást tett közzé a rendőrség internetes oldalán, melyet látva a 31 éves férfi – 2016. január 11-én – önként jelentkezett a Monori Rendőrkapitányságon.

M. Józsefet a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.