„Védelem Napja” Veszprémben

2017. 05. 19., p - 17:04
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Több száz fiatal vett részt a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közös rendezvényén, ahol a rendészeti szervek munkájával ismerkedhettek meg.

A Pannon Egyetem adott otthont a 2017. május 18-án megrendezett „Védelem Napja„ elnevezésű eseménynek, ahol az általános és középiskolás diákokat színes programokkal várták a rendőrség munkatársai. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Központi Zenekara térzenével fogadta a látogatókat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai egy fegyveres személy elfogását mutatták be a tanulóknak, amivel betekintést nyerhettek a rendőrség munkájába.

A délelőtt folyamán még katonai, kutyás, és egy közlekedési balesetet szenvedett autókból mentési, tűzoltási bemutatót is láthattak az érdeklődők, valamint kipróbálhatták a biztonságiöv-szimulátort és a rendőrmotorra is felülhettek.

A Veszprémi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai a középiskolás diákoknak felvilágosítást adtak a határvadász-képzésről, és a felvételi eljárás menetéről.

A délelőtt folyamán a Veszprém megyei bűnmegelőzési előadók kvízjátékokon keresztül közvetítettek prevenciós tanácsokat a fiataloknak ahhoz, hogy ne váljanak jogsértések áldozatává. A feladványok helyes megfejtői apró ajándékokat kaptak.  

 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

 

Parkolási pénzeket sikkasztott el

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sikkasztás vétség gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 38 éves székesfehérvári férfi ellen.

 

Tetten ért tolvaj

Egy dunavecsei építkezésről akart munkagépet lopni, de az ott dolgozók tetten érték a gyanúsítottat. Végül Dunavecse külterületén a helyi járőrök fogták el a férfit.

 

Baleset történt az M3-as autópályán

Három személygépkocsi ütközött össze az M3-as autópálya fővárosból kivezető oldalán, Bag magasságában. A közlekedők torlódásra számítsanak!