„Védelem Napja” Veszprémben

2017. 05. 19., p - 17:04
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Több száz fiatal vett részt a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közös rendezvényén, ahol a rendészeti szervek munkájával ismerkedhettek meg.

A Pannon Egyetem adott otthont a 2017. május 18-án megrendezett „Védelem Napja„ elnevezésű eseménynek, ahol az általános és középiskolás diákokat színes programokkal várták a rendőrség munkatársai. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Központi Zenekara térzenével fogadta a látogatókat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai egy fegyveres személy elfogását mutatták be a tanulóknak, amivel betekintést nyerhettek a rendőrség munkájába.

A délelőtt folyamán még katonai, kutyás, és egy közlekedési balesetet szenvedett autókból mentési, tűzoltási bemutatót is láthattak az érdeklődők, valamint kipróbálhatták a biztonságiöv-szimulátort és a rendőrmotorra is felülhettek.

A Veszprémi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai a középiskolás diákoknak felvilágosítást adtak a határvadász-képzésről, és a felvételi eljárás menetéről.

A délelőtt folyamán a Veszprém megyei bűnmegelőzési előadók kvízjátékokon keresztül közvetítettek prevenciós tanácsokat a fiataloknak ahhoz, hogy ne váljanak jogsértések áldozatává. A feladványok helyes megfejtői apró ajándékokat kaptak.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jég zúzta szét a szélvédőt

Egy kanyarodó kamion tetejéről lezuhanó jégdarab törte össze egy autó szélvédőjét és sebesítette meg annak sofőrjét. A baleset az Ózd és Sajópüspöki közötti útszakaszon történt.

 

Megmentett bíbic

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai mentették meg a bajba jutott kismadarat.

 

Ismét megbújva akartak bejutni az ország területére

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két pakisztáni férfi egy szerb honosságú kamionban megbújva Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Tehergépkocsiban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy pakisztáni és egy afgán férfi Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.