Visszakerültek gazdájukhoz az elkóborolt vizslák

2017. 06. 10., szo - 14:38
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kelebiai határrendésznek köszönhetően a legyengült állatok hazatérhettek.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség munkatárását 2017. június 9-én 8 óra 30 perckor arról értesítették, hogy a tompai tranzitzóna melletti területen két legyengült állapotban lévő kutya kóborol, akiken látszott, hogy legyengültek, a nagy meleg megviselte szervezetüket, a járás is nehezükre esett.

A határátkelőhelyen lévő, a kutyák azonosítására szolgáló chipolvasó készülék segítségével sikerült a kutyák regisztrációs kódját megtudni. A kód alapján a körzeti állatorvos segítségével azonosították a kutyák gazdáját, akit azonnal értesített a határrendész. Az aggódó tulajdonos rövid időn belül meg is jelent, aki nagyon megörült, amikor meglátta házi kedvenceit. Maya, a 3 éves nőstény és Füles, a 7 éves kan, törzskönyves magyar vizslák szerető gazdájukkal térhettek haza az egy napos kóborlás után. A négylábúak gazdája megköszönte a határrendész intézkedését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.