Illegálisan árulta a tűzijáték termékeket Nyíregyházán

2014. 12. 31., sze - 12:35
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A 33 éves férfi ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába 2014. december 29-én állampolgári bejelentés érkezett, hogy Nyíregyházán a Búza téri piacnál egy személygépkocsiból pirotechnikai termékeket árulnak illegálisan. A bejelentést követően az egyenruhások kimentek a helyszínre, ahol az egyik gépkocsi csomagterében több doboz illegálisan árusított tűzijáték terméket és petárdát foglaltak le. A járőrök igazoltatták a jármű sofőrjét, aki kérdéseikre azt válaszolta, hogy a tűzijáték termékeket a napokban vette egy másik piacról, a vásárlás tényét azonban semmivel nem tudta igazolni. Az egyenruhások a 33 éves nyíregyházi férfi ellen pirotechnikai termékek birtoklására és felhasználására vonatkozó szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Az ügyben a további eljárást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya folytatja le.

 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy pirotechnikai terméket csak működési engedéllyel rendelkező nyílt árusítású üzletből, vagy forgalmazó raktárkészletből vásároljanak. Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, ezért a működtetésük rendkívül balesetveszélyes. A hatályos jogi szabályozás értelmében – az év minden időszakában - továbbra is tiltott a petárda magánszemélyek által történő birtokolását és felhasználását. A fenti szabályok megszegéséért 150 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bangladesi férfiak lengyel kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Dolgoznál a rendőrségen?

​​​​​​​Felsőoktatási intézményben tanuló, roma származású fiatalok jelentkezését várja a rendőrség.

 

Illegális migránsok egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.