A motoros felvonulásnak vannak szabályai

2016. 09. 27., k - 14:39
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárult a vizsgálat egy motoros felvonuláson történt szabálytalan csatlakozás során bekövetkezett baleset miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. június 11-én egy szervezett motoros felvonulás felsőörsi szakaszán két fiatalember várakozott hatósági jelzés nélküli motorkerékpárjával az út jobb szélén, hogy járművükkel csatlakozzanak a felvonulókhoz. Amikor becsatlakoztak a felvonulás forgalmába, nem adták meg az elsőbbséget az úttesten zárt rendben közlekedő járművek részére. Váratlan besorolásukkal a közvetlen mögöttük érkező motorost fékezésre és hirtelen irányváltoztatásra kényszerítették. Az őket kikerülő, ezért balra kormányzó motoros a manőverezés során összeütközött egy, a sorban vele azonos irányban szabályosan haladó motorkerékpárral. A két járművezető elesett, és az egyik motor utasa súlyos sérülést szenvedett.

A nyomozás adatai szerint a csatlakozni szándékozó alsóörsi és felsőörsi motorosok a balesetet látva megijedtek, és elhagyták a helyszínt, egy közeli benzinkútra hajtottak. A felvonulás végén a két fiatal visszatért a baleseti helyszínre, ahol felismerték őket. A motorosokat előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalembereket.

Ellenük a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt indított vizsgálat befejeződött. Az ügyiratot a nyomozó hatóság vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

35 rendbeli csalás miatt kell felelnie

A gyanú szerint a 28 éves nő babakocsikat és gyermekjátékokat hirdetett az interneten, azonban ahogy áldozatai átutalták a megbeszélt összeget, többet nem volt elérhető. A hajdúnánási rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Hat határsértő Szatymaz közelében

A csoport jogellenesen jutott be Magyarország területére. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.