Büntetőeljárás indult a sofőr ellen

2016. 04. 28., cs - 15:05
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A fiatalember az általa vezetett gépkocsival elütött egy kerékpárost, majd egy kerítésnek ütközött.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy fiú személygépkocsival közlekedett 2016. április 27-én 16 óra 55 perc körül Derecskén, amikor a Hunyadi és a Kazinczy utca kereszteződésénél balra kanyarodott, azonban a járművet túlkormányozva a fék helyett a gázra lépett és áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, ahol nekiütközött egy kerékpárosnak. A sofőr ezt követően áthajtott az út melletti árkon és nekiütközött egy családi ház kerítésének. A balesetet követően a helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai a kerékpárost kórházba vitték, az 52 éves férfi az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a helyszíni szemle idejére a Hunyadi utca balesettel érintett szakaszát lezárták, a gépjárművet vezető 19 éves fiatalembert pedig előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol megállapították, hogy a fiú vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A sofőrrel szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a helyi lakos ellen járművezetés bódult állapotban bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.   

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.