Egy tutajon akartak hajózni

2013. 09. 15., v - 14:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Négy külföldi fiatal egy tutajon akart Romániáig lehajózni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2013. szeptember 15-én 10 óra körül érkezett állampolgári bejelentés, mely szerint a Duna fővárosi szakaszán, a Római partnál több személy egy tutajon sodródik. A Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai perceken belül a helyszínre értek, ahol igazoltatták - az időközben kikötött - tutaj utasait. A négy külföldi állampolgár – három férfi és egy nő - elmondta, hogy a Dunán lehajózva, egészen Romániáig szeretettek volna eljutni. A helyszínen intézkedő járőrök - hajózási szabályok megsértése szabálysértés miatt - a vezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, továbbá megtiltották, hogy a "járművel" a Duna magyarországi szakaszán tovább közlekedjenek.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.