Előzetesben az ámokfutó

2013. 08. 23., p - 15:35
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte el a luxus autójával két napja Miskolcon balesetet okozó osztrák sofőrnek.

Mint ismeretes a 26. számú főút Miskolcról kivezető szakaszán defektes autóval, több közlekedési szabályt megszegve veszélyeztette 2013. augusztus 21-én délben mások testi épségét egy osztrák férfi.

A külföldi az általa vezetett, Chrysler típusú személygépjárművével időnként a forgalommal szemben haladva egy előtte haladó járműnek ütközve közlekedési balesetet okozott. A baleset okozója ezt követően a helyszíni rendőri intézkedés alól is megpróbálta kivonni magát, azonban a rendőrök elfogták. A helyszínen vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitívnak bizonyult, így felmerült a gyanúja, hogy az osztrák férfi az előtte haladó járműben utazó két másik személy sérülését vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt okozhatta.

Az ámokfutót a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának bírósági elrendelése érdekében, amit a mai napon ügyészi indítványra a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 30 napra elrendelt.

A Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya Z. Paul 41 éves osztrák állampolgárságú férfival szemben közúti veszélyeztetés, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntett, továbbá bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja folytat büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hajtóvadászat

A kórházban életét vesztette a férfi, akit Budapesten késeltek meg vasárnap este. Az elkövető után hajtóvadászatot indítottak a fővárosi rendőrök.