Felborult a járműszerelvénnyel

2017. 06. 18., v - 08:18
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárult egy komáromi férfi ügye, aki nem megfelelően választotta meg járműszerelvénye sebességét és ezzel halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetet okozott Győr térségében.

A Győri Rendőrkapitányság egy 26 éves komáromi férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016. november 7-én 19 óra 15 perckor tehergépjárműből és a mögé kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel haladt a 83-as számú főúton, Tét felől Győr irányába. Közlekedése során járműve sebességét nem a szerelvény sajátosságainak és az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, amikor a főút 61-es kilométerszelvényéhez érve egy enyhén balra ívelő útkanyarulatból kifelé haladva a jobb oldali útpadkára hajtott. A járműszerelvény vezetése feletti uralmát elveszítve tért vissza az úttestre, ahol a pótkocsi keresztbe fordult, majd az oldalára borult. A keresztben csúszó járművel ütközött össze egy szemből szabályosan érkező személyautó vezetője.

A balesetben a részes jármű sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A komáromi lakos könnyű sérüléseket szenvedett. A férfit – aki elismerte felelősségét a baleset okozásáért - gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Előzetesben a gázoló

Elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki Dunakeszin, egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy nőt.

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál, tehergépjárművekben megbújva próbált meg Magyarország területére bejutni összesen öt illegális migráns.

 

Rendőrnap Békéscsaba főterén

Bemutatókkal, játékos vetélkedőkkel és hasznos információkkal, tanácsokkal várták az érdeklődőket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei.