Felborult a járműszerelvénnyel

2017. 06. 18., v - 08:18
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárult egy komáromi férfi ügye, aki nem megfelelően választotta meg járműszerelvénye sebességét és ezzel halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetet okozott Győr térségében.

A Győri Rendőrkapitányság egy 26 éves komáromi férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016. november 7-én 19 óra 15 perckor tehergépjárműből és a mögé kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel haladt a 83-as számú főúton, Tét felől Győr irányába. Közlekedése során járműve sebességét nem a szerelvény sajátosságainak és az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, amikor a főút 61-es kilométerszelvényéhez érve egy enyhén balra ívelő útkanyarulatból kifelé haladva a jobb oldali útpadkára hajtott. A járműszerelvény vezetése feletti uralmát elveszítve tért vissza az úttestre, ahol a pótkocsi keresztbe fordult, majd az oldalára borult. A keresztben csúszó járművel ütközött össze egy szemből szabályosan érkező személyautó vezetője.

A balesetben a részes jármű sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A komáromi lakos könnyű sérüléseket szenvedett. A férfit – aki elismerte felelősségét a baleset okozásáért - gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnmegelőzés a mesék erejével

Kreatív bűnmegelőzési foglalkozással és meseolvasással lepték meg a gyermekosztály kis betegeit a Fejér megyei rendőrök Székesfehérváron.

 

Futott segíteni

Nem szégyen a futás, ellenben hasznos. A dunaújvárosi Lacza Tamás főtörzsőrmester hobbifutó félmaratonistaként jótékonysági sportrendezvényt szervezett, hogy rendőrautót vásárolhasson a leginkább rászorulóknak.

 

Torlódás a 11-es főúton

Anyagi káros közlekedési baleset miatt lassú haladásra kell számítani Budapest felől Szentendre irányába.

 

Kivert kutyából szuperszimat

Sorsára hagyta gazdája a pár hónapos német juhász blökit mintegy kilenc évvel ezelőtt. Egy budapesti kutyamenhelyen láttak benne fantáziát, felajánlották a rendőrségnek.

 

Elkapták a bujkálót

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt jogerősen ötéves fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy szerb férfit. Nem akart bevonulni a börtönbe, Budapest területén bujkált, a józsefvárosi zsaruk találták meg a rejtekhelyén.

 

Bal felütés, jobb horog

Ez a kedvenc ütéskombinációja annak a 24 éves sportolónak, aki novemberben magyar bajnoki címet szerzett a profi ökölvívás leglátványosabb kategóriájában, a félnehézsúlyú versenyzők között.

 

Sportolókat díjaztak

December 7-én rendezték meg a Belügyminisztérium (BM) és a rendvédelmi szervek országos pontszerző sportbajnokságainak ünnepélyes eredményhirdetését.

 

Duplán pozitív

Bíróság elé állítási javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség egy férfival szemben, akit egy hónapon belül kétszer is ittas vezetésen értek tetten a rendőrök.