Felborult a járműszerelvénnyel

2017. 06. 18., v - 08:18
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárult egy komáromi férfi ügye, aki nem megfelelően választotta meg járműszerelvénye sebességét és ezzel halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetet okozott Győr térségében.

A Győri Rendőrkapitányság egy 26 éves komáromi férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016. november 7-én 19 óra 15 perckor tehergépjárműből és a mögé kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel haladt a 83-as számú főúton, Tét felől Győr irányába. Közlekedése során járműve sebességét nem a szerelvény sajátosságainak és az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, amikor a főút 61-es kilométerszelvényéhez érve egy enyhén balra ívelő útkanyarulatból kifelé haladva a jobb oldali útpadkára hajtott. A járműszerelvény vezetése feletti uralmát elveszítve tért vissza az úttestre, ahol a pótkocsi keresztbe fordult, majd az oldalára borult. A keresztben csúszó járművel ütközött össze egy szemből szabályosan érkező személyautó vezetője.

A balesetben a részes jármű sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A komáromi lakos könnyű sérüléseket szenvedett. A férfit – aki elismerte felelősségét a baleset okozásáért - gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlekedési tanácsok autósoknak!

A lassúbb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel még a kritikusabb őszi időszakban is minimálisra csökkenthető a baleseti kockázat!

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül egy pakisztáni, hatan pedig afgán állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.