Közúti ellenőrzések Székesfehérváron

2016. 09. 28., sze - 11:33
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyeszékhelyen a Nemzeti Közlekedési Hatóság próbapadja segítette a rendőröket a motorok kategóriájának megállapításában.

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai közösen, a segédmotor-kerékpárokat érintő ellenőrzést hajtottak végre 2016. szeptember 27-én 8 óra és 18 óra közötti időben Székesfehérvár területén. Az ellenőrzések alkalmával, próbapad segítségével vizsgálták meg a járműveket annak érdekében, hogy maximális sebességüket és teljesítményüket elemezve megállapítsák, hogy azok motorkerékpárnak vagy segédmotor-kerékpárnak minősülnek-e. A kategorizálás mellett a közlekedési szakemberek a járművek műszaki állapotát, a rendőrök pedig azok jogszerű használatát is ellenőrizték.  

 

 

A rendőrök és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei 10 óra leforgása alatt összesen 40 járművet ellenőriztek, ebből 14 esetben kezdeményeztek szabálysértési, illetve büntetőeljárást.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fegyelmi

Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el, mert egy bejelentésre nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási központ munkatársa.