Ónos eső nehezítheti a közlekedést

2017. 02. 17., p - 11:56
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2017. február 17-én délelőtt kiadott időjárás-előrejelzése szerint a ritkuló köd mellett hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat a mai napon. A rendőrség továbbra is óvatosságra int!

SŰRŰ KÖD

A Dunántúlon, az Északi-középhegység térségében és az Alföld nagyobb részén előforduló sűrű köd napközben kissé ritkulhat. Éjszaka, valamint szombaton is nagy területen számíthatunk ködre, de sűrű köd várhatóan már csak a Dél-Dunántúlon, valamint kisebb körzetekben északkeleten lehet.

A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bármikor kialakulhat. Néhol tartós ónos szitálásra is számíthatunk.

ÓNOS ESŐ

Ma napközben északnyugat felől érkező - többnyire gyenge - csapadék típusa legnagyobb eséllyel a nyugati, délnyugati határ közelében lehet ónos eső. Estétől a Dél-Dunántúlon, a főváros és az Északi-középhegység térségében, majd reggelig inkább csak a déli, délnyugati megyékben kell számítani az eső lefagyására.

Kérjük az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel! Járműveik sebességét az út-és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg! Indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási és útállapotokról és az ezekből adódó esetleges késést kalkulálják bele a menetidőbe!

Fotó: Internet

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időutazás a Főkapitányságon

Az 1950-es évekbe repítette vissza az érdeklődőket a Spiegler Tibor r. főtörzszászlós, helytörténeti gyűjtő által összeállított kiállítás.

 

Múzeumi séta

A Rendőrmúzeum  2017. október 25-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Híres rendőrökről” című temetői kulturális sétadélutánjára.

 

Elismerések Csongrád megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. október 20-án.

 

Elismerésben részesültek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársunk részesült elismerésben.

 

Baleset az 5-ös számú főúton

Baleset miatt félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek az 5-ös számú főúton a pálmonostori bekötőút és Kistelek között.