Erdészeti akció

2017. 03. 21., k - 15:05
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Közös ellenőrzést tartottak a tapolcai rendőrök a polgárőrség és az erdészetek munkatársainak bevonásával.

A Tapolcai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője által irányított, összehangolt akció Monostorapátiban 2017. március 20-án 10 órakor kezdődött, amelyet a Bakony Erdő Zrt. Monostorapáti Erdészetének területein hajtottak végre.

Az akció célja az erdészeti, természetvédelmi szabálysértések, a rongálások, falopások, egyéb tulajdon elleni szabálysértések elkövetésének megelőzése, továbbá az erdőterületeken tartózkodó gyalogosok ellenőrzése volt.

Kiemelt figyelmet fordítottak az orvvadászat megakadályozására, az erdőterületeken engedély nélkül vadászó személyek kiszűrésére.

A rendőrök összesen négy tűzifát szállító jármű vezetőjével szemben intézkedtek, hiányosságot egy esetben tártak fel. Továbbá tizenöt személyt igazoltattak, akik a fakitermeléshez szükséges okmányokkal mindannyian rendelkeztek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.