Kerékpárral és gyalogosan is szolgálnak a rendőrök a turisztikai idényben

2017. 07. 12., sze - 11:38
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Nyáron a turisztikailag frekventált helyeken kerékpáros járőrök és gyalogos mozgóőrök is teljesítenek szolgálatot Baranya megyében.

A nyári időszakban a rendőrök nem csak gépkocsival és gyalogosan, hanem kerékpárral is járőröznek Harkányban, illetve Szigetváron. A kerékpáros szolgálatellátás egyfajta kombinációja a gyalogos és a gépkocsizó járőrszolgálatnak, amely az állampolgárokkal való közvetlen kapcsolattartás hatékony módja, hiszen a kerékpárral szolgálatot teljesítő rendőr a gyalogosnál gyorsabban eljut olyan helyekre, amelyet gépjárművel nehezebben vagy egyáltalán nem lehet megközelíteni.  

A kerékpáros járőrszolgálat fő célja a turisztikai szempontból jelentős területeken a látogatók sérelmére elkövetett szabálysértések, bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, a járőrútirányokban meghatározott területek átfogó ellenőrzése, az állandó demonstratív rendőri jelenlét megteremtése. A rendőrök feladataikat speciális kerékpáros egyenruhában látják el.

Két kerékpáros rendőr Harkányban hétvégente főként az üdülőtelep, a piac, a parkolók és a strandfürdő környékének közrendjét és közbiztonságát erősíti, míg a fürdő területén gyalogosan látnak el szolgálatot az ott tartózkodók vagyonbiztonságának megőrzése céljából. A harkányi strandon júliusban és augusztusban 10 és 18 óra között Tourist Police pavilon is működik, ahol főiskolás, idegennyelvet beszélő fiatalok adnak felvilágosítást a nyaralóknak.

A szigetvári kerékpáros rendőrök kiemelten a strand és a vár környékét, valamint azok parkolóit visszatérően ellenőrizve teljesítik szolgálatukat a közrend, közbiztonság fenntartása, valamint az állampolgárok szubjektív közbiztonságérzetének növelése érdekében. A strand területén ők is gyalogosan járőröznek az ott pihenők vagyonbiztonságának megőrzése céljából.

Pécs belvárosában – kiemelten a Széchenyi tér, Király utca, Jókai tér, Szent István tér környékén – gyalogos mozgóőrök látnak el szolgálatot. Tőlük, illetve a Perczel utcában található Rendőrségi Információs Ponton kaphatnak felvilágosítást, tájékoztatást azok, akik segítséget, esetleg útbaigazítást kérnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Tiszalökön

Az egyenruhások a rendezvény ideje alatt kötetlen beszélgetések során felhívták a gyerekek figyelmét a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

 

Lopott, csalt, garázdálkodott

Békéscsabán és Szegeden történt bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a rendőrség egy békéscsabai férfi ellen.

 

Lopás miatt keressük

Az angyalföldi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három férfi Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Színesfémet lopott

Éppen egy komlói telephelyről lopott alumínium lemezeket egy férfi, amikor összetalálkozott a tulajdonossal.