Közlemény

2014. 07. 09., sze - 18:35
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőrség határozottan visszautasítja a XIX. Budapest Pride felvonulás szervezőinek 2014. július 9-én közzétett közleményében foglaltakat.

A rendőrség közismert, vitathatatlan tényként emlékeztet arra, hogy a 2014. július 5-ei rendezvény résztvevői közül senki nem sérült meg. A felvonulást megelőzően, a felvonulás alatt és azt követően a rendőrség garantálta a résztvevők személyes biztonságát. A rendezvény előkészítése során a szervezőkkel folytatott tárgyalások alkalmával a rendőrség valamennyi felvetésre érdemi intézkedést hozott, azokat a szervezők elfogadták, támogatták.

A rendőrség leszögezi, és nem tekinti vitathatónak, hogy a rendezvény biztosításának egésze során maradéktalanul eleget tett kötelezettségeinek.

A rendezvény rendjének biztosítása a szervezők kötelezettsége, melynek nem tudtak eleget tenni. Ezért a szervezők kérésére a rendőrség azonnal reagált, amikor világossá vált, hogy számukra megoldhatatlan feladat a rend fenntartása, szükséges és indokolt a rendőri közreműködés. A rendőrség rendőrsorfallal biztosította a résztvevők és az ellentüntetők szétválasztását.

A felvonulásról történő távozás során kialakult torlódás – amely nem volt nagyobb, mint bármely más, hasonló nagyságrendű kulturális vagy sportrendezvény esetén - a tömegközlekedési eszközök áteresztő kapacitására vezethető vissza.

A külső szakértők és a hozzáértő szakemberek kiválónak minősítették a rendezvény biztosítását. A rendőrség a maga részéről lezártnak tekinti a rendezvény rendőri biztosítása körül a laikusok részéről gerjesztett vitát.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Áramszünet Röszkén

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

 

Bűnös szövetség

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két gyöngyösi, egy atkári és egy mezőszentgyörgyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Ittasan volt részese a balesetnek

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon befejezték az ittas járművezetés vétség elkövetése miatt egy 24 éves szekszárdi férfival szemben indított büntetőeljárást.

 

Eperfa alá bújt a szatír

Hiába bújt az eső elől eperfa alá az a fiatalkorú fiú, akit a miskolci rendőrök megalapozottan gyanúsítanak szeméremsértés vétség elkövetésével.

 

Áthajtott a tiloson és jött a vonat

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte abban az ügyben a vizsgálatot, amelyet egy sofőrrel szemben folytatott, aki a tilos jelzés ellenére áthajtott egy vasúti átjárón, megrongálva ezzel mindkét oldalon a sorompókat.

 

Ittasan vezetett

Bíróság elé állítást javasol az Oroszlányi Rendőrkapitányság az 50 éves férfival szemben.

 

Hívatlan vendég

A nagykőrösi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 37 éves helyi nőt.