Kútba esett, megmentették

2014. 06. 10., k - 13:26
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy két éves újszászi kislány életét mentették meg a rendőrök azzal, hogy stabil oldalfekvésbe helyezték.

Egy édesapa kétségbeesett segélykiáltására figyelt fel a szomszédos házban lakó férfi 2014. június 9-én 20 óra 30 perc körüli időben Újszászon. A család két éves kislánya esett bele a ház udvarán álló kútba. Édesapja a szomszéd férfi segítségével emelte ki az eszméletlen gyermeket, aki a víz alá merült. A szülők közben értesítették a mentőszolgálatot, akik telefonon segítették irányítani a gyermekük életéért aggódó családtagokat az újraélesztésben. Ekkor érkeztek meg a helyszínre az Újszászi Rendőrőrs járőrei. Schönbergerné Benson Kinga r. törzszászlós és Varga Tamás r. törzsőrmester az erősen akadozó, szaggatott légzésű gyermeket azonnal stabil oldalfekvésbe helyezte, melynek hatására a kislány fel tudta köhögni a lenyelt vizet és visszanyerte eszméletét.  Az egyenruhások további orvosi ellátás céljából átadták a gyereket az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték.

A rendőrök megállapították, hogy a család három gyermeke az udvaron álló, kerti kútnál játszott, amikor a tragikus eset történt. A kút egy betontetővel volt letakarva, mely a kislány alatt beszakadt.

A Szolnoki Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást az eset kapcsán, melyben szakértők bevonásával vizsgálja a személyi felelősség kérdését is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.

 

Eltiltották mégis vezetett

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán.