Kutyák és gazdáik képzése Balassagyarmaton

2015. 05. 21., cs - 14:01
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetői és a Cserhát Mentőkutyás Egyesület mentőkutyásai vettek részt a közös gyakorlaton.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya rendszeresen megszervezi a szolgálati kutyák területi képzését, melyet legutóbb 2015. május 20-án rendeztek meg. Ez a gyakorlat rendhagyó volt, mivel a hatóság és az egyesület között létrejött együttműködési megállapodásra való tekintettel, a Cserhát Mentőkutyás Egyesület balassagyarmati kiképző bázisán bonyolították azt le, melyen az egyesület tagjai is részt vettek. A képzés bevezetéseként Juhász Zoltán egyesületi elnök tájékoztatta a megjelent kutyavezetőket a mentőkutyások feladatáról, eddigi jelentősebb kutatási eredményeikről, jövőbeni terveikről, valamint bemutatta a rendelkezésükre álló felszereléseket.  

Ez alkalommal hat közrendvédelmi kutyavezető, négy mentőkutyás egyesületi tag és négylábú segítőik vettek részt a gyakorlaton. A speciális feladatokra tekintettel célszerű a kutyavezetők közös szituációs képzése. A rendőrök közterületi munkáját hatékonyan segítik a szolgálati kutyák, mivel jelenlétük jelentős visszatartó erőt képvisel a jogsértő személyekkel szemben. A mentőkutyás egyesület tagjai az eltűnt személyek felkutatása során gyakran közösen dolgoznak a rendőrség munkatársaival, ezért indokolt a helyszínen történő együttműködés gyakorlása.

A képzésen a közrendvédelmi kutyavezetők és a szolgálati kutyák fegyelmező, illetve őrző-védő feladatsort hajtottak végre. Az utóbbi gyakorlatcsoport tekintetében támadás elhárítását, igazoltatás biztosítását, menekülő személy elfogását is gyakorolták a résztvevők. 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.