Odafigyelve segítenek

2017. 01. 08., v - 18:00
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök rendszeresen felkeresik a téli hidegben az egyedül élőket, rászorulókat, és fokozottan figyelik a közterületeket is.

Visszatérően látogatják az egyenruhások a Veszprém megyei falvakban élő idős embereket, és kiemelten ellenőrzik a közterületeken tartózkodókat a hideg időre való tekintettel. A rendőrök segítségüket ajánlják fel a lakosságnak, és figyelmeztetik őket a következő napokban várható időjárási körülményekre. A szolgálatot teljesítő járőröknél mindig van meleg tea és takaró, hogy a bajbajutottakon segítsenek, de akár a tűzifa behordásával vagy egy kis beszélgetéssel is támogatják a rászorulókat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy a rendkívüli hideg időjárás miatt értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívószámon, ha segítségre szoruló személyt látnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnmegelőzés a mesék erejével

Kreatív bűnmegelőzési foglalkozással és meseolvasással lepték meg a gyermekosztály kis betegeit a Fejér megyei rendőrök Székesfehérváron.

 

Futott segíteni

Nem szégyen a futás, ellenben hasznos. A dunaújvárosi Lacza Tamás főtörzsőrmester hobbifutó félmaratonistaként jótékonysági sportrendezvényt szervezett, hogy rendőrautót vásárolhasson a leginkább rászorulóknak.

 

Torlódás a 11-es főúton

Anyagi káros közlekedési baleset miatt lassú haladásra kell számítani Budapest felől Szentendre irányába.

 

Kivert kutyából szuperszimat

Sorsára hagyta gazdája a pár hónapos német juhász blökit mintegy kilenc évvel ezelőtt. Egy budapesti kutyamenhelyen láttak benne fantáziát, felajánlották a rendőrségnek.

 

Elkapták a bujkálót

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt jogerősen ötéves fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy szerb férfit. Nem akart bevonulni a börtönbe, Budapest területén bujkált, a józsefvárosi zsaruk találták meg a rejtekhelyén.

 

Bal felütés, jobb horog

Ez a kedvenc ütéskombinációja annak a 24 éves sportolónak, aki novemberben magyar bajnoki címet szerzett a profi ökölvívás leglátványosabb kategóriájában, a félnehézsúlyú versenyzők között.

 

Sportolókat díjaztak

December 7-én rendezték meg a Belügyminisztérium (BM) és a rendvédelmi szervek országos pontszerző sportbajnokságainak ünnepélyes eredményhirdetését.

 

Duplán pozitív

Bíróság elé állítási javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség egy férfival szemben, akit egy hónapon belül kétszer is ittas vezetésen értek tetten a rendőrök.