Segítségnyújtás és figyelem

2017. 01. 10., k - 12:50
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Fűtött szállóra vittek két férfit és külterületen élő időseket látogatnak az orosházi rendőrök.

A téli hidegben az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei is kiemelt figyelmet fordítanak a veszélybe került emberekre, illetve a külterületen egyedül élő idősekre. Tótkomlósról 2017. január 9-én 20 óra körül az orosházi fűtött szállóra vittek egy férfit, akinek a házában nincs fűtés. Egy órával később egy másik férfin segítettek, aki a Tótkomlós és Makó közötti út mellett ült. Őt is Orosházára, az otthontalanoknak fenntartott szállóra vitték. A rendőrök a leghidegebb napokon a települések központjaitól távol eső tanyákon élő időseket is felkeresnek. Az Orosházi Rendőrkapitányság egyik rendőre 2017. január 10-én délelőtt is meglátogatott egy idős nőt. Meleg teával kínálta és arról kérdezte, hogy van-e szüksége segítségre.

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában nyilvántartják a Békés megyében működő, rászorulókat segítő szervezetek, intézmények elérhetőségeit. Emellett a rendőrkapitányságok folyamatosan együttműködnek az önkormányzatokkal, polgárőr szervezetekkel. Így a rendőrök, ha kiszolgáltatott helyzetbe, veszélybe került emberrel találkoznak, meg tudják tenni az elsődleges intézkedéseket.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elvette a telefonját

Egy cselekvőképességében korlátozott fiatalember telefonját vette el egy magyarcsanádi fiú. A makói nyomozók a gyanúsítottat előállították és kihallgatták. Vele szemben kifosztás miatt indult eljárás.

 

Garázdaság Gyálon

Egy közlekedési konfliktust követően bántalmazták egymást az érintettek és családtagjaik.