Bács-Kiskun megye az élen - fotókkal, videóval

2015. 07. 20., h - 15:00
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az I. országos MEKTA kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyen 24 órán keresztül küzdöttek a bevetési egységek legjobbjai Szolnokon.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével először rendezte meg az Országos MEKTA kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyt Szolnokon 2015. július 16. és július 17. között.

 

Az erőpróbán az ország 13 Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegysége képviseltette magát 5-5 fővel. A rendőrség bevetési egységeinek legjobbjai küzdöttek az idővel, illetve a feladatokkal és tettek tanúbizonyságot lőkészségükről, intézkedéstaktikai, valamint vezetéstechnikai ismereteikről. A verseny feladatai között a különböző fegyverekkel végrehajtott lövészet mellett számos erőelem – köztük mászás, traktorgumi-görgetés, 20 kilós málhazsákkal menetelés – is szerepelt, illetve taktikai és személyvédelmi gyakorlatokat hajtottak végre a résztvevő csapatok. Nappali és éjszakai körülmények között is helyt kellett állnia a csapattagoknak 24 órán keresztül. A szervezők 14 pályát állítottak össze, amelyek ismeretlenek voltak a versenyzők számára.

 

A küzdelem végeredményeként a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csapata állhatott a dobogó legfelső fokára. A főkapitányságot Rácz János, Lencsés Péter, Ronkó Sándor rendőr törzsőrmesterek, valamint Csillag István és Kádár-Szél Ákos rendőr őrmesterek képviselték.

 

A személyvédelmi feladatok legjobb végrehajtásáért járó különdíjat a Országos Rendőr-főkapitányság Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóságától szintén Bács-Kiskun megye vehette át.

 

A díjakat dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti főigazgató, országos rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Urbán Zoltán rendőr ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át a versenyzőknek.

 

Fotó: Zsaru Magazin


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.

 

Késelés Pécsett

Életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást egy helyi nő ellen.