Elismerték a nógrádi polgárőrök munkáját

2015. 12. 12., szo - 14:32
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A 2015. évi polgárőr elismeréseket a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon ünnepélyes keretek között adták át a megye polgárőreinek.

A polgárőrség, mint a közbiztonság megszilárdításában fontos szerepet betöltő önkéntes társadalmi szerveződés a Rendőrség kivételes partnere a közbiztonság és a közrend fenntartásában. A 2015. évi polgárőr elismeréseket a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon 2015. december 12-én ünnepélyes keretek között adták át a megye polgárőreinek.

Ferencsik Raymond r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese és egyben a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöke elmondta, hogy a polgárőrök tevékenysége a rendőrség és a rendőrök mindennapi munkájának fontos része, a balesetmegelőzési feladatok ellátásából is tevékenyen kiveszik részüket. E tiszteletre méltó munkájuk elismerése és megbecsülése kifejezéseként ez évtől a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága - hagyományteremtő céllal - a polgárőrök éves munkáját elismerésben részesíti.

A rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő hat rendőrkapitányság területéről összesen hét fő vehetett át elismerést:

-Kiss Simon Gellért, a Cered és Mikrotérsége Polgárőr egyesület tagja,  

-Porubszki Zoltán, a Diósjenői Polgárőr Egyesület vezetője,

-Garamvölgyi János, a Balassagyarmati Polgárőr Egyesület tagja,

-Cserényi Sándor , az Alsótoldi Polgárőr egyesület tagja,

-Kiss Károly, a Bátonyterenyei Polgárőr Egyesület tagja,

-Sútor Csaba, a Ludányhalászi Polgárőr Egyesület vezetője, valamint

- a Nógrád Megyei Polgártőr Szövetség javaslatára Szabó Endre, a Hollókői Polgárőr Egyesület vezetője, egyben a Szécsényi Járás Koordinátora.

Ferencsik Raymond r. ezredes külön köszönetét fejezte ki minden megyei polgárőr egyesületnek, továbbá Vass Miklósnak, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökének a rendőrséggel való sikeres együttműködésért.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ketten egy ellen

Iskolatársa és annak barátja rabolt ki egy fiatal nőt Békésen. Miután megszerezték a pénzét, a sérültet magára hagyták, elmenekültek. A rendőrök mindkét gyanúsítottat a bűncselekményről érkezett bejelentés után egy órán belül elfogták és őrizetbe vették.

 

Telefont lopott, keressük

A józsefvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Rakomány közé bújtak

Tompánál két iráni férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Tetten érték a rongálókat

A budapesti rendőrök elfogták azt a két férfit, akik festékszóróval a járdára feliratokat fújtak Erzsébetvárosban.

 

Baleset Papon

Árokban dolgozó közmunkások közé csapódott egy gépkocsi.