Főkapitányi beszámoló Győrben

2017. 04. 21., p - 12:47
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyei rendőr-főkapitányság vezetője a megyei közgyűlés előtt számolt be 2016. év eredményeiről.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlése előtt számolt be az elmúlt év eredményeiről Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője 2017. április 21-én. A főkapitány kiemelte, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság feladatait törvényesen, hatékonyan és alapvetően eredményesen hajtotta végre 2016-ban is. Tájékoztatta az önkormányzat megjelent tagjait, a megye közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről, valamint a közrendet érintő eseményekről.

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok elmondta, hogy a megye bűnügyi helyzete az elmúlt évben is stabil volt, a szervezett bűnözés továbbra sem nyert teret, kiemelt társadalmi veszélyességű, a lakosság széles rétegeit érintő, illetve foglalkoztató bűncselekmények nem fordultak elő. A bűncselekmények száma csökkent, míg a nyomozáseredményesség nőtt. Mind a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek számát, mind a halálos kimenetelű balesetek számát sikerült csökkenteni, azonban a prevenció továbbra is a megye rendőreinek kiemelt feladata.

A közgyűlésen részt vett Dr. Pozsgai Zsolt r. dandártábornok, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes. A képviselőtestület egyhangúlag fogadta el a megyei rendőr-főkapitányság beszámolóját.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: „Gyalogkakukk”

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki egy motort és két autót akart elkötni, hogy sajátjához eljusson.

 

Megtalálták

Az összefogás és a kitartó kutatás eredményeképpen időben rátaláltak a Laskodról eltűnt férfira.

 

Lóháton a Balaton északi partján

A Készenléti Rendőrség és a Balatonkenese Rendőrőrs lovas járőrei együtt teljesítettek szolgálatot Balatonalmádi illetékességi területén.