Főkapitányi beszámoló Győrben

2017. 04. 21., p - 12:47
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyei rendőr-főkapitányság vezetője a megyei közgyűlés előtt számolt be 2016. év eredményeiről.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlése előtt számolt be az elmúlt év eredményeiről Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője 2017. április 21-én. A főkapitány kiemelte, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság feladatait törvényesen, hatékonyan és alapvetően eredményesen hajtotta végre 2016-ban is. Tájékoztatta az önkormányzat megjelent tagjait, a megye közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről, valamint a közrendet érintő eseményekről.

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok elmondta, hogy a megye bűnügyi helyzete az elmúlt évben is stabil volt, a szervezett bűnözés továbbra sem nyert teret, kiemelt társadalmi veszélyességű, a lakosság széles rétegeit érintő, illetve foglalkoztató bűncselekmények nem fordultak elő. A bűncselekmények száma csökkent, míg a nyomozáseredményesség nőtt. Mind a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek számát, mind a halálos kimenetelű balesetek számát sikerült csökkenteni, azonban a prevenció továbbra is a megye rendőreinek kiemelt feladata.

A közgyűlésen részt vett Dr. Pozsgai Zsolt r. dandártábornok, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes. A képviselőtestület egyhangúlag fogadta el a megyei rendőr-főkapitányság beszámolóját.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időutazás a Főkapitányságon

Az 1950-es évekbe repítette vissza az érdeklődőket a Spiegler Tibor r. főtörzszászlós, helytörténeti gyűjtő által összeállított kiállítás.

 

Múzeumi séta

A Rendőrmúzeum  2017. október 25-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Híres rendőrökről” című temetői kulturális sétadélutánjára.

 

Elismerések Csongrád megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. október 20-án.

 

Elismerésben részesültek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársunk részesült elismerésben.

 

Baleset az 5-ös számú főúton

Baleset miatt félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek az 5-ös számú főúton a pálmonostori bekötőút és Kistelek között.