Police Medic bemutató a Pécsi Tudományegyetemen

2016. 03. 30., sze - 11:06
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Kiemelt jelentőséggel bír az életmentő képzettség olyan helyzetekben, amikor egy helyszínen a rendőr az első segítségnyújtó. - Fotókkal, videóval.

Látványos bemutató keretében adtak számot a Police Medic képzésen szerzett tudásukról a programban résztvevő rendőrök Pécsett, 2016. március 29-én a Pécsi Tudományegyetem rendezvényén.

A Police Medic képzés célja a rendőri állomány felkészítése az életveszély felismerésére és elhárítására intézkedési körülmények között. A képzési rendszer az életmentést, sérültellátást alapvető rendőri kompetenciaként kívánja létrehozni, fejleszteni. Az elméleti és alap gyakorlati képzést követően a fizikai és mentális stressz alatt végzett valósághű szituációs gyakorlatokra helyeződik a hangsúly.

Képzésfejlesztési és oktatási partnerként 2014-től a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, főként a Műveleti Medicina Tanszék vesz részt a munkában.

Eddig közel háromszázan végezték már el sikeresen a tanfolyamot 2015 márciusa óta, és a tanultakat felhasználva az elmúlt időszakban több esetben nyújtottak rendőri intézkedés során életmentő segítséget.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyalog és kamionban megbújva próbálkoztak

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhárom migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset a 3-as számú főúton

A 3-as számú főúton Arnót térségében a 191. kilométerszelvényben Miskolc irányába történt baleset miatt a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták.

 

Elvitte a spórolt pénzt

Lopás miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 46 éves nemesszalóki nő ellen, aki több mint másfél millió forintot lopott el ismerősétől.