Rendőr tanulók országos tanulmányi versenye

2015. 04. 13., h - 16:44
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Ismét a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola diákjai diadalmaskodtak.

Az ORFK Rendőrségi Oktatási Központ Alparancsnoki Továbbképző Központban, Csopakon rendezték meg 2015. április 11-én a rendőr tanulók országos tanulmányi versenyének döntőjét, amelyen az Adyligeti-, a Körmendi-, a Miskolci-, és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola első és második évfolyamának tanulói versenyeztek egymással.

A megmérettetés a rendészeti szakközépiskolák iskolarendszerű képzésében oktatott szakmai elméleti ismeretek felmérésére, a gyakorlati jártasságok és készségek ellenőrzésére, illetve az előbbiek alapján a szakmai kreativitás megismerésére és összehasonlítására irányult.

A tanulmányi versenyre közel 2000 fő I. és II. évfolyamos rendészeti szakközépiskolai tanuló jelentkezett, akik számos szakmai elméleti teszt teljesítésén túl gépjármű-vezetéstechnikai, szituációs lövészeti, közrendvédelmi, határ-, és közlekedésrendészeti, csapatszolgálati és alaki gyakorlati feladatokat oldottak meg, valamint rendészeti akadálypályán és taktikai házban, intézkedéstaktikai szituációkban mérték össze tudásukat.

Az évfolyamonkénti egyéni és csapatversenyek, a tanintézetek közötti verseny, illetve az országos tanulmányi verseny végeredményét 2015. április 12-én hirdette ki dr. Pozsgai Zsolt r. dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője.

A rendőr tanulók 2014-2015. évi országos tanulmányi csapatversenyének I. helyezettje a Szegedi-, II. helyezettje az Adyligeti-, III. helyezettje a Körmendi-, IV. helyezettje a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola. Az első helyezésért járó vándorkupát az előző évhez hasonlóan Dr. Bardócz Csaba r. ezredes, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola igazgatója vette át.

A versenyben évfolyamonként elért legjobb egyéni teljesítményért a Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány által adományozott tárgyjutalmat Daskó Attila, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola I. évfolyamának tanulója, valamint Kerekes Máté r. őrmester, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola II. évfolyamának tanulója, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársa vette át.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

9 illegális migráns

A férfiak Kelebiánál - egy vonaton megbújva - próbáltak illegálisan az országba bejutni.

 

Halálos baleset a 451-es számú úton

Halálos kimenetelű baleset történt a 451-es út 27-es kilométerszelvényében, Csongrád közelében. Az érintett útszakaszon teljes az útlezárás.