Rendőrnap Hajdú-Bihar megyében

2017. 04. 21., p - 13:27
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Elismeréseket vehettek át a Hajdú-Bihar megyei rendőrök.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a Rendőrség Napja alkalmából, kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként 2017. április 19-én, a Budapesten megtartott központi ünnepségen rendőrségi főtanácsosi címet adományozott Sebestyén Zoltán r. ezredesnek, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesének, továbbá rendőrségi tanácsosi címet adományozott Szalacsi József r. alezredesnek, a Gazdasági Igazgatóság Műszaki Osztály vezetőjének és Szoboszlai József r. főtörzszászlósnak, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság beosztottjának. Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány az ELLEN-SZER Program oktatásában nyújtott kimagasló teljesítménye elismeréseként tárgyjutalomban részesítette, és az „Év Ellen-Szer Rendőre” díjat adományozta Bak István r. alezredesnek, a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály beosztottjának. Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője tárgyjutalomban részesítette Balogh László r. alezredest, a megyei Közrendvédelmi Osztály alosztályvezetőjét és Majoros Attila r. törzszászlóst, a Hajdúdorogi Rendőrőrs beosztottját.

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya 2017. április 21-én ünnepélyes keretek között Debrecenben, a Megyeháza Árpád termében 89 kollégát részesített dicséretben és tárgyjutalomban. A rendezvényen 37 Hajdú-Bihar megyei település önkormányzatának felajánlásával további 57 fő részesült jutalomban a megye rendőri állományából, amelyeket a települések polgármesterei vagy képviselői adtak át részükre.

Az ünnepségen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőt mondott, méltatta a megyei rendőrség munkáját és átadta az év „Hajdú-Bihar megye rendőre” elismerést Mosolygó Csaba r. őrnagynak, a Debreceni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály vezetőjének.

A megyei rendőrfőkapitány 14 jelenlegi és nyugállományban lévő kollégát is tárgyjutalommal köszöntött születésnapjuk alkalmából, akik közül négyen az 50. évüket töltötték be idén, egy kolléga a 60. életévét, nyolc nyugdíjas kolléga a 70. születésnapját, míg egy kedves nyugállományú munkatársunk a 80. életévének betöltését ünnepelte.

A Debrecenben 2017. április 18-án megrendezett Szent György Labdarúgó Torna győztes csapata és a sporteseményen kiemelkedő teljesítményt nyújtók a rendezvényen vették át Dr. Gyurosovics József r. dandártábornoktól a vándorserleget és az elismeréseket.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időutazás a Főkapitányságon

Az 1950-es évekbe repítette vissza az érdeklődőket a Spiegler Tibor r. főtörzszászlós, helytörténeti gyűjtő által összeállított kiállítás.

 

Múzeumi séta

A Rendőrmúzeum  2017. október 25-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Híres rendőrökről” című temetői kulturális sétadélutánjára.

 

Elismerések Csongrád megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. október 20-án.

 

Elismerésben részesültek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársunk részesült elismerésben.

 

Baleset az 5-ös számú főúton

Baleset miatt félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek az 5-ös számú főúton a pálmonostori bekötőút és Kistelek között.