Biztonsági intézkedés - kábítószer-birtoklás - hamis jegyek

2016. 08. 10., sze - 10:12
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az óbudai rendőrök a keddi napon egy Hajógyári sziget közelében található bevásárlóközpont környékén intézkedtek két külföldi állampolgárral szemben, valamint egy ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást csalás vétség miatt.

Kedden éjjel a Budapest III., Szentendrei úti bevásárlóközpont mögötti kéményre mászott fel egy 19 éves francia állampolgár, akit a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság járőrei 23 óra 35 perckor biztonsági intézkedés keretei között lehoztak és intézkedtek a személy kórházba szállítására.

Kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – szabadlábon hagyása mellett – egy 25 éves belga állampolgár ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága. A rendőrök a férfit 2016. augusztus 10-én 0 órakor igazoltatták egy Budapest III., Szentendrei úti bevásárlóközpont parkolójában. Ruházatának átvizsgálásakor 9,1 gramm marihuánát, valamint 0,7 gramm amfetamin-származékot találtak és foglaltak le. A belga állampolgárt – előállítását követően – gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy magánszemély feljelentése alapján a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság eljárást indított csalás vétség miatt ismeretlen tettes ellen. A sértett 2016 júliusában megállapodott egy ismert közösségi oldalon egy általa ismeretlen nővel, hogy tőle kedvezményes áron Sziget-jegyet vásárol. Egy XI. kerületi bevásárlóközpontnál találkoztak 2016. július 5-én, ahol az üzletet lebonyolították. A férfi 2016. augusztus 9-én megpróbálta a jegyeket karszalagra váltani, ám a jegyértékesítők közölték vele, hogy az általa vásárolt jegyek nem érvényesek, azokat a tavalyi belépőkből készítették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.