2015 eseményeiből II.

2015. 12. 18., p - 07:06
Zsaru Magazin

A második negyedév

Április 1.

Szóváltást követően egy Budapest VIII., Népszínház utcai pincehelyiségben három férfi agyonvert egy 33 éves férfit. A zsaruk azonosították a helyszínről elmenekült elkövetőket, majd kilenc nappal később a Budapest VII., Kerepesi úton elfogták a 33 éves R. T. Kálmánt és a 28 éves B. Istvánt. Harmadik társuk, a szintén budapesti, 43 éves L. Károly április 14-én önként jelentkezett a rendőrségen.

 

Április 2.

Feladta magát a rendőrségen a 35 éves S. Attila, mert felismerte saját magát a közzétett körözési fényképen. A budapesti férfi legalább öt alkalommal végzett önkielégítést fővárosi villamosjáratokon február–márciusban magányosan utazó, fiatal nők előtt.

 

Április 2.

Tiszavasváriban, az utcán igazoltatták a zsaruk a 25 éves G. Attilát és 14 éves társát, maszkokat, kesztyűket, madzagokat találtak náluk – az intézkedéssel a rendőrök egy rablást hiúsítottak meg. A páros terve az volt, hogy betörnek egy házba, a tulajdonost megkötözik, és elveszik a pénzét.

 

Április 3.

Egy ceglédi sörözőben szúrt meg három vendéget az 59 éves helybeli D. Imre, majd távozott. Egy 34 éves ceglédi férfi kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe, egy 22 és egy 47 éves helybeli férfi könnyebben sérült. A zsaruk a bűncselekmény helyszíne közelében 10 percen belül elfogták D. Imrét.

 

Április 3.

A Budapest XV., Szentmihályi úton elfogták a zsaruk a 24 éves budapesti G. János Gábort, aki robogós futárként 2015. március 28. és április 3. között fővárosszerte hét idős sértett füléből tépte ki a fülbevalót, amelyeket később zálogházakban értékesített.

 

Április 3.

Családi veszekedést követően pécsi házukban egy disznóölő pisztollyal életveszélyes sérülést okozott 81 éves anyósának a 65 éves K. Sándor László, majd az eszközt újratöltve önmaga ellen fordította. Mindketten kórházba kerültek, K. Sándor László másnap, áldozata május 6-án belehalt sérüléseibe. Az elkövető halála miatt az eljárást június 23-án megszüntették.

 

Április 4.

Hosszúpályi, Szabadság utcai családi házukban fedezték fel egy idős házaspár holttestét. A zsaruk 14 órán belül a Debrecen, Külső vásártéri autóbusz-pályaudvaron elfogták az emberölés bűntettével megalapozottan gyanúsított unokájukat, a 27 éves debreceni K. Csabát, aki egy húsvágó bárddal ölt.

 

Április 5.

Szóváltást követően Győr, Márvány utcai lakásában egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel többször megszúrta vele egykorú áldozatát a 44 éves Gy. József. A sértett férfi belehalt sérüléseibe. Gy. Józsefet a bűncselekmény elkövetésének helyszínén fogták el a zsaruk.

 

Április 6.

Eger, Koszorú utcai lakásukban egy konyhakéssel szúrta halálra öt évvel fiatalabb férjét az 55 éves D.-né B. Mária, akit a bűncselekmény elkövetésének helyszínén fogtak el a rendőrök.

 

Április 6.

Lendületből szúrta szíven egy késsel 57 éves élettársát a 39 éves K.-né M. Katalin Vértesszőlősön, lakásként használt hétvégi házukban. A sérült a kapuig még eltántorgott, ott azonban életét vesztette. K.-né M. Katalint a helyszínen fogták el a rendőrök.

 

 

Április 6.

Egy tatai panzióban találtak rá a zsaruk az akkor már napok óta keresett anyára és lányára. A szálláshelyen elfogott 42 éves Á. Anikó megölte a tőle külön élő, a tavaszi szünet egy részében nála tartózkodó nyolcéves kislányát.

 

 

Április 9.

Úrhida külterületén, egy dugóhúzó végrehajtása során lezuhant egy Sting S4 típusú kétszemélyes, ultrakönynyű kisrepülőgép. A légi jármű 64 éves budapesti utasa a földbe csapódáskor, a repülőgépet vezető 50 éves szekszárdi férfi kórházba szállítását követően vesztette életét.

 

 

Április 10.

Orosházán fogták el a zsaruk a 45 éves szegedi F. Lászlót, aki időről időre megjelent testvére 76 éves élettársánál, és ismételt bántalmazását kilátásba helyezve rendre pénzt követelt tőle – 10 millió forintot meghaladó kárt okozott a sértettnek.

 

Április 10.

Angyalföldön, egy népszigeti hajléktalanszállón fogták el a zsaruk F. Lászlót. A kilenc körözés hatálya alatt álló 43 éves férfi a járőrök láttán rohamot szimulált, hörgött, rángatózott, majd halottnak tettette magát. A mentők kórházba szállították, ahol több vizsgálatot követően az orrán át bevezetett gyomorszonda alkalmazásakor „feltámadt” – magas fájdalomküszöbe és meghökkentő önuralma addig a beavatkozásig tartott ki.

 

Április 11.

Zalaegerszegen, a Parkerdőben agyonverte 18 éves volt barátnőjét egy 21 éves zalaegerszegi fiatalember, majd a 76-os úton szándékosan, fékezés nélkül egy fának hajtott édesanyja Opeljével. A sérült járműtől száz méterre az úton gyalogló B. Barnabást a zsaruk elfogták.

 

 

Április 15.

Tóalmáson keveredett szóváltásba 33 éves feleségével az 58 éves Zs. Sándor. A vita hevében lökdöste, megpróbálta erőszakkal beültetni autójába, majd egy késsel többször megszúrta az asszonyt, akit a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Zs. Sándort a zsaruk tápiósági lakásában egy órán belül elfogták.

 

Április 21.

Szikszón fogták el a zsaruk M. Olivér 22 éves, R. Ferenc 26 éves és Sz. Lajos 47 éves helyi lakosokat, akik április 2-án kifosztottak egy idős ónodi házaspárt. A 79 éves feleségnek és 87 éves férjének tűzifát kínáltak eladásra, majd pénzváltás ürügyén bekéredzkedtek családi házukba, elterelték a figyelmüket, és magukkal vitték a többek között tűzifára szánt, megtakarított forintjaikat.

 

Április 22.

Az egyik kaposvári dohányboltban meggyilkolták a 21 éves eladónőt. A zsaruk egy napon belül a városban elfogták a 20 éves sántosi B. Pétert, aki új életéhez akart mindenáron pénzt szerezni, ezért kényszerítette a bevétel átadására az alkalmazottat, akit annak ellenére szúrt meg több alkalommal a késével, hogy az eladónő teljesítette követelését.

 

Április 23.

Egy Budapest IX., Ferenc körúti társasház padlásán próbált elrejtőzni a zsaruk elől a 21 éves S. Ferenc Rómeó és a 23 éves P. Gábor Gáspár budapesti, valamint a 48 éves L. Zoltán csobánkai lakos, akik fél órával korábban az egyik emeleti lakásban tartózkodókra törtek rá. A maszkos támadók megfenyegették a sértetteket, majd mobiltelefonjaikat, ékszereiket, készpénzüket vitték magukkal.

 

Április 23.

Németországban elfogták az 1998. szeptember 16-án Domaszék külterületén történt taxisgyilkosság gyanúsítottját. A zsaruk több mint 16 évvel a bűncselekmény elkövetése után jutottak olyan információkhoz, amelyek alapján a bíróság európai elfogatóparancsot bocsátott ki a 39 éves balatonmáriafürdői T. Roland ellen. A férfit szeptember 1-jén szállították Magyarországra.

 

Április 23.

A forgalommal szemben hajtott be egy Debrecen, Bem tér melletti egyirányú utcába az a gépjármű, amelyből két férfi szállt ki, majd az autó továbbhajtott – a közelben tartózkodó zsaruk a páros után eredtek, és látták, hogy miután az utcán maszkot húznak a fejükre, késsel a kezükben belépnek egy dohányboltba. A rendőrök az üzletben lefegyverezték és elfogták a 18 éves K. Márk és a 18 éves B. József debreceni lakosokat.

 

 

Április 24.

Egy 70 éves asszonytól telefonon kért anyagi segítséget „unokája”. Az idős nő gyanút fogott, értesítette a rendőröket, akik az újabb telefonhívásnál nagypapaként bemutatkozva találkozót beszéltek meg a hívó férfival. A találkozón megjelenő 21 éves L. József és a 28 éves H. József Tamás budapesti lakosokat elfogták a zsaruk.

 

Április 24.

Korszerű, közel 600 négyzetméter alapterületű rendőrőrsöt avattak Ibrányban.

 

 

Április 25.

14 ország 60 indulója vett részt a Sternfahrt 2015 motoros rendőröknek kiírt ügyességi versenyen Kulmbachban. Az első négy helyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság zsarui szerezték meg.

 

 

 

Április 25.

Ötödik alkalommal rendezték meg a Városligetben a rendőr- és tűzoltónapot.

 

 

Április 28.

Egy 39 éves egri férfi holttestét ásták ki a zsaruk egy apaji családi ház udvarán. Az áldozat gégéjét 2014. november 24-én roppantotta össze az ingatlan tulajdonosa, az 58 éves G. Zoltán. A holttestet öngyilkosság látszatát keltve előbb felakasztotta az egyik kerti diófára, majd elvetve az ötletet, elásta.

 

Május 1.

Egy Baja és Dávod között közlekedő helyközi buszjáraton utazó 30 éves férfi halántékához nyomott fegyvert a 31 éves B. János budapesti lakos, majd Csátalján leszállt az autóbuszról. A fegyveres fenyegetésről szóló bejelentésre reagáló zsaruk lezárták az utakat, lövedékálló mellényben keresték a fegyverest. 80 perc múlva kiderült: B. Jánosnál egy éleslőfegyverre megtévesztésig hasonlító műanyag, rugós airsoft pisztoly, öt darab műanyag és hat darab fém airsoft lövedék volt.

 

 

Május 2.

Édesanyja találta holtan 19 éves lányát a Budapest VII., Akácfa utcai lakásukban. A prostituáltként dolgozó áldozatot egyik kuncsaftja, a 32 éves G. Yao kínai állampolgár ölte meg, aki hazájába menekülve feladta magát.

 

Május 4.

Miskolcon, a Gömöri felüljáró alatti parkolóban igazoltatták a rendőrök a 18 éves Sz. József tokaji lakost, aki fején kámzsát, melegítőnadrágja alatt farmert viselt, ujjait ragasztószalaggal tekerte be. Ruházatának átvizsgálásakor egy sportfegyvert és zárfésűket találtak a zsaruk. Sz. József elmondta: fegyveres rablást tervezett, a ragasztószalag az ujjnyomait fedte, kétrétegű alsóruházata menekülését segítette volna.

 

Május 4.

Az I. rendészeti szolgálatipisztoly-lövő világbajnokságon 16 ország közel száz indulója közül a magyarok nyerték a női egyéni, a férfi egyéni és a női csapatversenyt, a férficsapat ezüstérmes lett. A világbajnokságot a Rendészeti Szervek Kiképző Központja rendezte.

 

 

Május 5.

Hajdúdorogon, a Balogh Sándor utcában keveredett szóváltásba egy férfival a 35 éves F. Dénes, aki megütötte ellenfelét, majd bejelentette, rokonain vesz elégtételt. Vitapartnere korábbi élettársának lakásából erőszakkal magával vitte hajdúdorogi lakásába a sértett 15 éves fiát, ahol a gyereket bántalmazta. F. Dénest a zsaruk május 7-én fogták el.

 

Május 5.

Édesanyja miskolci lakásában, a kisszoba szekrényéből húzták elő a zsaruk a 29 éves P. Zoltánt, aki április 3-án Miskolcon, egy Búza téri söröző illemhelyén kirabolt, majd a pultnál leütött egy 66 éves férfit.

 

 

Május 7.

Hárman meghaltak egy közlekedési balesetben az M7-es autópálya Budapest felé vezető pályatestén, a martonvásári kihajtó előtt. Egy nagy sebességgel közlekedő Suzuki ütközött szalagkorlátnak. A holttestek azonosítása során a zsaruk az elhunyt gépjárművezetőnél egy élő személy okmányait találták. Az ujjnyomai alapján azonosított 45 éves nyírmeggyesi K. Róbert ellen négy elfogatóparancs volt érvényben. A baleset következtében a sofőrön kívül egy 23 éves gyáli férfi és egy 24 éves sülysápi nő vesztette életét, egy 35 éves budapesti férfi súlyosan megsérült.

 

Május 8.

Bátaszéken négy utcában is gyújtogatott a helyi F. Miklós. A 63 éves férfi egy utcán parkoló gépjármű kerekét, majd egy családi ház melléképületének fából készült oldalfalát, azután egy utcán leállított motorkerékpárt és egy ingatlan kerítését meg egy, az annak udvarán álló tuját öntött le benzinnel és gyújtott meg. Az utolsó helyszínről futva menekülő F. Miklóst a zsaruk elfogták.

 

Május 9.

Szamarat lopott a 25 éves V. Sándor és a 43 éves J. József. A tulajdonos tatabányai hétvégi házának udvarán gazdátlanul legelésző Domát, a szamarat levágták, és az 53 éves M. János Lászlóné szőlőhegyi hétvégi házába vitték, ahol feldolgozták. A tatabányai gyanúsítottakat május 10-én fogták el a zsaruk.

 

Május 10.

Óránként próbált egy-egy borospincébe betörni a 21 éves K. József és a 22 éves H. Gergő a lippói pincesoron. A helybeli férfiak tucadik kísérletük során jártak sikerrel, ahogy a zsaruk is – a bejelentést követően 30 perccel elfogták őket.

 

Május 11.

Azonosításukat követően elfogták a zsaruk a 19 éves H. Róbert Alexet és a 20 éves P. Lászlót, akik lakóhelyük, Györgytarló egyik családi házában egy nappal korábban brutálisan megverték az ott lakó 59 éves férfit. Az életveszélyes sérülésekkel hátrahagyott áldozattól egy fejszét, dohánytermékeket és egy dezodort vittek el.

 

 

Május 14.

Masszázsszalonnak álcázott kuplerájt számoltak fel Miskolcon, a Soltész Nagy Kálmán utcában a zsaruk. A prostitúciós tevékenységhez segítséget nyújtó, lányokat szervező, a bevételből rendszeresen részesedő 47 éves D. János és 43 éves O. Lajos helybeli lakosokat elfogták.

 

 

Május 17.

Ketten meghaltak abban a közúti balesetben, amely az M6-os autópálya szedresi lehajtója és a 6235-ös mellékút kereszteződésében történt. Piros Chevrolet Sparkját vezetve Ú. Sándor 76 éves harci lakos nem adott elsőbbséget egy Audi A4-esnek. Ú. Sándor és 69 éves felesége a helyszínen meghaltak, az Audiban tartózkodók nem sérültek meg.

 

Május 18.

Tiszakeszi külterületén helyezett ki hurkokat, majd a csapdába esett vadakat feldolgozta a 65 éves helyi L. József, akinél nagy mennyiségű vadhúst és őzbaktrófeát foglaltak le a zsaruk. A házához tartozó melléképületben őzkoponyákat, agancsokat találtak a rendőrök, az udvari füstölőben közel 30 kilogramm őzhús lógott.

 

 

 

Május 20.

Tornanádaskai otthonában ébresztették a zsaruk azt a 17 éves fiatalembert, aki 2014. október 22-én Miskolcon, a Madarász Viktor utcában kirabolt egy 78 éves asszonyt. A támadónak vonatjegyre kellett a pénz, a sértett mobiltelefonját házimozi-erősítőre cserélte.

 

 

Május 20.

A helyszínen elfogták a zsaruk a 42 éves V. Zoltán fóti lakost, aki Budapest XVIII., Jegenye fasori otthonukban olyan súlyosan bántalmazta 51 éves élettársát, hogy az asszony belehalt sérüléseibe.

 

Május 21.

Elfogták a zsaruk a 31 éves jászszentlászlói P. Róbertet, a 38 éves R. László, a 31 éves J. Lászlóné és az 52 éves R. László kiskunfélegyházi lakosokat, akik három hónapon keresztül dézsmálták egy Kiskunfélegyháza, Szegedi úti üzem termékeit. Alkalmanként 10–40 kiló sajtot rejtettek el és vittek ki a csomagolóanyag hulladékát tartalmazó kukában az üzemből. Amit az összelopott, mintegy 400 kilogramm sajtból nem tudtak megenni, eladták, a pénzt szétosztották egymás között. A tolvajláshoz az 54 éves kiskunfélegyházi R. Gábor nyújtott több alkalommal segítséget.

 

Május 22.

Körzeti megbízotti irodát adtak át Faddon.

 

Május 22.

A Budapest IX., Boráros téren erőszakkal kényszerítette Volkswagenjébe volt barátnőjét a 30 éves R. Péter Krisztián budapesti lakos, majd az ellenállással próbálkozó 30 éves szigetszentmiklósi nőt többször megütötte. A zsaruk egy ferencvárosi bevásárlóközpont előtt állították meg a járművet, amelyből a nő kiesett. A férfit elfogták.

 

Május 23.

Esztergom, Kossuth Lajos utcai otthonukban verte agyon 88 éves lakótársát a 45 éves B. Csaba – a zsaruk a bűncselekmény helyszínén fogták el.

 

Május 23.

46 éves vendéglátóját verte agyon Nyíregyházán a 46 éves Sz. Sándor és a 45 éves Sz. Zsolt nyíregyházi lakos. A zsaruk a bűncselekmény helyszínén fogták el őket.

 

Május 24.

Tiszafüreden, a Rókás Szőlő utcai családi házának pincéjében lövöldözött az 56 éves B. Lajos – a helyszínre érkező járőrök elfogták. Műhelyében és pincéjében kisebb fegyverarzenált, pisztolyokat, puskákat, lőszereket, fegyvertisztító felszereléseket foglaltak le.

 

Május 27.

Emberölés bűntette kísérletével gyanúsították meg a zsaruk a 34 éves P. Grétát, aki 2014. december 31-én kétéves fiával és 39 éves élettársával közösen lakott szolnok-szandaszőlősi bérelt házban megrongált egy gázcsövet. A ház felrobbant, mindhárman életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

 

Május 28.

Gyermeknap alkalmából lepték meg a miskolci zsaruk a különlegesen ritka betegségben, fruktóz-1,6-difosztáz-defektusban szenvedő 11 éves Győri Emmát és ötéves öccsét, Leont. A miskolci testvérpár rendőrségi járműveket próbálhatott ki, taktikai feladatokban vehetett részt, a zsaruk kiképzőterepén edzhetett.

 

 

Május 28.

A 40 éves gyulaházi T. Kálmánt Budapesten, a 42 éves budapesti T. Jánost Gyulaházán fogták el a zsaruk – a két férfi idős emberek sérelmére követett el bűncselekményeket. Május 18-án egy 95 éves szegedi asszonyhoz jutottak be csőtörésre hivatkozva, majd addig nem engedték ki a lakásból, amíg megtakarított pénzét oda nem adta. Hódmezővásárhelyen szintén egy idős asszonyt tévesztettek meg és lopták el megtakarított pénzét. A két férfi országszerte követett el hasonló bűncselekményeket, összeállításunk elkészítésének időpontjában 15 rendbeli kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik ellenük eljárás.

 

Május 29.

Egy Budapest III., Szőlő utcai lottózóban, a pult mögött próbált a rendőrök elől elbújni az 52 éves S. Sándor püspökladányi lakos. Elfogásakor bal kezében pajszert, a jobb kezében csavarhúzót tartott. Ruhájában a zsaruk megtalálták a lottózó feltört széfjéből lopott pénzt.

 

Május 30.

Szolnokon, a Tisza-parti sétányon rendezett gyereknapi mulatságon veszett el a rá vigyázó édesanyja és hat testvére mellől a két és fél éves Renátó. Miután a zsaruk megtalálták, megetették, megitatták, megnyugtatták, és visszaadták édesanyjának.

 

 

Május 31.

Hiányzott az anyukája, megszökött a rá vigyázó nagymamájától a hétéves Dani Tatabánya-Kertvárosban. Több kilométerre találtak rá a zsaruk, a járdán bandukolt. Édesanyjához próbált hazajutni, de az ellenkező irányba indult el.

 

Május 31.

Pápán, a Március 15. téren szurkálta halálra 27 éves volt élettársát egy 35 éves kállói férfi. P. Mártont a helyszínen fogták el a zsaruk.

 

 

Június 2.

Hajdúhadházi lakásában fogták el a zsaruk a 26 éves H. Lajost, aki 2010 októberében egy derecskei, majd 2013 áprilisában egy hajdúhadházi 14 éves lányt csalt otthonába a debreceni nagyállomásról. A gyereklányokat bezárva tartotta, rendszeresen bántalmazta, közösülésre kényszerítette – első áldozatától egy jelenleg hároméves fiúgyermeke született –, Debrecenben prostituáltként dolgoztatta, „keresetüket” elvette.

 

 

Június 2.

Azonosították, felkutatták és egy Örkény külterületén található lepusztult tanyán elfogták a rendőrök azt a 17 éves helyi fiatalembert, aki lakóhelyén erőszakolta meg hároméves unokahúgát. A kislány altestén 2014 augusztusában vett észre édesanyja sebeket, az orvosi vizsgálat szifiliszt állapított meg – a kislányt a mintát adó nagybátyjánál kimutatott baktériumok fertőzték meg.

 

 

Június 3.

Sajóbábonyban, egy Béka úti melléképület mögötti gazos területen elfogták a zsaruk L. Gergő 25 éves helyi lakost, aki előző nap pénzt és cigarettát követelve tört rá lakásában egy 78 éves sajóbábonyi asszonyra. Az idős nő súlyos sérüléssel került kórházba, L. Gergő értékek nélkül menekült el a helyszínről.

 

Június 3.

Összehangolt akcióban, azonos időpontban, négy különböző helyszínen fogták el a zsaruk a 23 éves adacsi B. Ferencet, a 20 éves kunszentmiklósi B. Zsoltot, a 36 éves W. Gábor és a 41 éves D. Bálint budapesti lakosokat, akik 2014 áprilisától 13 Suzuki gépkocsit loptak el Velencei-tó környéki településekről. A járműveket alkatrészekre bontották, majd eladták.

 

Június 6.

A 7-es főút Siófok-Szabadi-fürdő szakaszán közúti közlekedési balesetben vesztette életét egy 25 éves budapesti férfi, egy 19 éves siófoki nő és egy 28 éves siófoki férfi. Ü. Patrik 22 éves siófoki lakos gépjárművével letért az útról, előbb egy fának, majd egy villanyoszlopnak csapódott.

 

Június 7.

Két Góbé R–26 típusú vitorlázó repülőgép ütközött össze az esztergomi reptérhez közeli légtérben. Az egyikben oktatóként tartózkodó 81 éves budapesti férfi és 32 éves maglódi tanítványa a helyszínen meghalt, a másik repülőgép sikeres kényszerleszállást hajtott végre.

 

Június 8.

Üllői lakásán fogták el a rendőrök az ősi mesterséget űző P. Nikolett Zsanettet, aki egy 13 és egy 17 éves budapesti intézeti lányt futtatott. A 20 éves nő a hozzá érkező kuncsaftokat átirányította albérlőihez, akiknek koszt és kvártély fejében naponta négy-öt férfi igényeit kellett kielégíteniük. Az eljárás során kerítéssel gyanúsították meg a zsaruk a 23 éves budapesti B. Imrét, valamint egy 17 és egy 16 éves debreceni lányt.

 

 

Június 9.

A debreceni nagyállomáson fogták el a zsaruk azt a 60 éves férfit, aki 2013 októbere és 2014 decembere között szexuálisan zaklatta élettársa vele egy háztartásban élő fiúgyermekeit. E. Imre többször fajtalankodott velük, szexuális cselekményekre kényszerítette, rendszeresen verte a 16 éves és a négyéves fiút.

 

Június 9.

Rendőrautó vitte kezelésre a zsarunak készülő 12 éves Salamon Dávidot. A gyerek fél szívvel született, életmentő műtéteket és sikeres transzplantációt hajtottak végre rajta. A szűkös anyagi körülmények között élő nagykanizsai családot az utazás költségeitől megkímélő zalai zsaruk havonta szállítják Dávidot a fővárosi kezelésekre.

 

 

Június 10.

Erőszakkal kényszerítette 44 éves feleségét vácrátóti házába az 55 éves T. Sándor, és a házban tartózkodó 78 éves édesanyjával együtt megöléssel fenyegette. A rendőrség a két bozótvágó késsel hadonászó férfit ártalmatlanná tette, a nőket sérülés nélkül kimentette.

 

Június 11.

Önként jelentkezett a rendőrségen a 23 éves B. István, aki a Budapest XVI., Corvin utcai családi házukban meggyilkolta 47 éves édesanyját.

 

Június 12.

A bejelentéstől számított két órán belül elfogták a zsaruk a 31 éves G. Zoltánné miskolci lakost, aki egy miskolci templom parókiájának ajtaját befeszítve kegytárgyakat és különböző használati eszközöket lopott el.

 

Június 12.

Pénz átadása során Budapesten érték tetten a zsaruk a 41 éves Sz. Gy. Leventét. A szabadszállási férfi adóellenőrnek adta ki magát, és nem létező adóhatósági titkos nyomozásra hivatkozva egy 26 éves kisbugaci gazdától zsarolt ki 2,5 millió forintot. A bűncselekmény elkövetéséhez segítséget nyújtó bűntársát, a 39 éves J. Istvánt július 1-jén kapcsolták le, amikor idézésre megjelent a rendőrségen.

 

Június 16.

Öt székelyi, kaszálásból hazafelé tartó kerékpárost ütött el egy Toyota Hiace Nyírtét és Székely között. Egy személyautó vezetője, D. István 28 éves székelyi lakos egy nehezen belátható kanyarban kezdte előzni a kerékpárosokat. A vele szemben szabályosan közlekedő mikrobusz 46 éves ramocsaházi vezetője erős fékezéssel próbálta az ütközést elkerülni, eközben átsodródott a túloldalra, ahol a takarásban érkező kerekezők közé csúszott. Egy 27 éves és egy 38 éves férfi könnyű, egy 61 éves férfi súlyos, egy 48 és egy 39 éves férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

 

Június 16.

Családtagjait fenyegetve próbálkozott pénzszerzéssel egy Budakalász, Bokros utcai családi házban a 31 éves helyi V. Zoltán. A férfi kezében konyhakéssel a helyszínre érkező rendőrökre rontott, késének pengéje a 29 éves Karkus Zoltán törzsőrmester, szentendrei motoros járőrvezető alkarcsontjába tört. A sérült rendőr társai két célzott lövéssel fékezték meg, majd fogták el támadójukat.

 

 

Június 16.

19 évvel az emberölés után Somogy megyei otthonában fogták el a zsaruk a gyilkosság idején 18 éves F. Rajmundot, aki 1996. április 5-én egy házilag átalakított légfegyverrel fejbe lőtt egy akkor 48 éves csapi vadászt.

 

Június 17.

Megverte, majd késsel nyakon szúrta 76 éves édesapját Budapest XVII., Újlak utcai társasházi lakásukban G. Attila. A 36 éves férfi édesanyja mentőt próbált hívni, és menekült volna a lakásból. Fia nem engedte, az asszony az erkélyükről kiabálva kért segítséget. A zsaruk a helyszínen elfogták G. Attilát, apja elvérzett.

 

Június 17.

A rendőrség Bánrévén elfogta a 27 éves H. Sándor Dániel ózdi lakost. A férfi egy 26 éves nőt akart megerőszakolni június 9-én az ózdi piactéren. Megpróbálta letépni a ruháját, és egy közeli nyilvános illemhely felé vonszolta. A segítségért kiáltozó, talpraesett ózdi nő ellenállt, sikerült elmenekülnie.

 

Június 18.

A Budapest XIV., Nagy Lajos király útja és a Kerékgyártó utca kereszteződésében, a villamosmegállóban támadt ivócimborájára a 34 éves N. Lajos István és a 40 éves B. Sándor. A két budapesti férfi addig verte az 51 éves férfit, amíg holtan rogyott össze. A támadókat a helyszínen elfogták a zsaruk.

 

Június 18.

Késsel fenyegetőzve próbált pénzt szerezni a 60 éves D. Lajos helyi lakos egy iregszemcsei dohányboltban. Az eladó, egy 24 éves szintén helybeli nő ellenállása miatt egy üveg borral távozott a trafikból. A zsaruk 20 perc múlva a trafiktól egysaroknyira, egy fa alatt ülve elfogták.

 

Június 18.

Balmazújváros, Szoboszlói utcai családi házukban egy fejszével agyonverte 36 éves feleségét, 8 és 10 éves fiait a 42 éves M. Imre, majd felakasztotta magát.

 

Június 18.

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság a Vigyázz rám! nevű kampány keretében jelképesen örökbe fogadta a Fővárosi Állat- és Növénykert 2015. évi első újszülöttjét, Rozit, a zebracsikót. A rendőrség a kampánnyal a közúti közlekedésben leginkább veszélyeztetett résztvevőkre, kiemelten a gyalogosokra hívja fel a figyelmet.

 

 

Június 20.

A 8101-es úton, Óbarok és Szárliget között, közúti ellenőrzés során derült ki: három férfi robbanóanyagokat szállít két gépkocsival. A zsaruk a kiterjesztett házkutatások során fémkereső eszközt, repesz-, páncéltörő és kézigránátokat, aknákat, lőport, fegyvereket és több száz lőszert foglaltak le a 39 éves csákvári T. Tamástól, a 44 éves dunaharaszti M. Istvántól és a 27 éves budapesti G. Balázstól.

 

 

Június 21.

A negyedik alkalommal megrendezett Közlekedik a család című vetélkedő országos döntőjében a pécsi Nagy család végzett az első helyen. Nagyék – Sándor, Renáta, Niki, Richárd és Eszter – egy Škoda Fabia Combi személyautóval gazdagodtak.

 

Június 25.

Lakásbetörés-sorozatot szakítottak meg a zsaruk, amikor Miskolcon elfogták a 34 éves P. Mihály szerencsi és a vele egyidős T. Gábor, valamint a 21 éves D. Benjámin miskolci lakosokat. A trió 2015. január végétől bizonyítottan 18 lakásba tört be, mindent vittek: készpénzt, ékszereket, festményeket, műszaki cikkeket, használati tárgyakat.

 

Június 27.

Felügyelet nélkül tartózkodott egy három- és egy négyéves kisfiú abban a galgahévízi családi házban, amely leégett. Egy szolgálaton kívüli zsaru és a gyerekek nevelőapja a fiúkat kihozták az égő házból, életükért azonban hiába küzdöttek, a helyszínen meghaltak. A szakértői vélemények alapján a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a 25 éves N. Éva és a 33 éves L. László galgahévízi lakosokat.

 

Június 28.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 150 végzett hallgatója tette le esküjét a budai Vár Oroszlános udvarában.

 

Június 28.

Egy ózdi étteremben tartott esküvőről lopta ki a szaxofonos hangszerét az 55 éves helybeli R. Mihály. A zsaruk fél órán belül felkutatták, és Ózdon, a Szabolcs közben elfogták a hangszertolvajt, aki egy kézikocsin tolta a zeneszerszámot is tartalmazó dobozt.

 

Június 28.

Somogyváron, a Kupavezér utcában vett elégtételt az ittas 29 éves M. Lajos egy mobiltelefon tulajdonosán, amiért az túl kevés pénzzel jutalmazta volna a CAT B15 típusú készülék becsületes megtalálóját. Ütlegelte, rugdosta a férfit, a verésbe két barátja, a 27 éves V. László és a 36 éves H. Ferenc is bekapcsolódott. A földön fekvő sértettől elvették az irattárcáját és a bankkártyáját, majd magára hagyták. A zsaruk mindhárom somogyvári támadót elfogták.

 

Június 30.

Tab közelében fogták el a zsaruk a 20 éves somogymeggyesi D. Kálmánt és 17 éves bedegkéri társát, akik Pusztaszemesen agyonvertek egy idős férfit, hígítót szétlocsolva rágyújtották a házat a haldokló áldozatra, majd számos értéktárgyával, a mobiltelefonjával és a pénzével elmenekültek.

 

Június 30.

Gyanúsítottként hallgatták ki a zsaruk a 48 éves Cs. Sándor nyírkátai lakost, aki 14 biztosítótársaságnál 29-féle biztosítást kötött vonatbalesetre, majd 2014. július 30-án előre eltervezve egy induló vonat alá esett Nyírcsászáron. A balesetben amputálódott bal lába miatt összesen 945,3 millió forint kifizetését várta, egy biztosítócégtől kapott 9,5 millió forintot, a többi gyanút fogott.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.