Áthajtott a nagyapán

2017. 06. 07., sze - 10:58
Zsaru Magazin

Emberéletet követelő gázolás körülményeit vizsgálják a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói.

Egy kisteherautó egy vácszentlászlói férfit ütött el. Az eset körülményeit szakértők bevonásával követik vissza a zsaruk. Egy végkifejletnek két teljesen eltérő okát adta elő a zsaruknak az áldozat családja és a másik oldal. Horváth Sándor őrnagy, életvédelmi alosztályvezető foglalja össze a tudomásukra jutottakat:

– Négyéves kisfia láthatására ment Vácszentlászlóra március 25-én reggel az édesanyja az apához, korábbi élettársához. A kisfiú felügyeletét jelenleg az apa és annak családja látja el, a gyermekelhelyzési per még nem zárult le. Az anya küzd a gyermekfelügyeleti jogért, szerinte a fiát ellene fordítják. Aznap az anya barátjával, D. Andrással (34) kisteherautóval indult Vácszentlászlóra. Egyedül ment be a fiúért.

Már a láthatás elején konfliktus alakult ki az anya és volt párja családja között, majd – mint már többször – rendőrt hívtak. A járőrök ismerték az előzményeket, a feleket megbékítve a gyermek helybeni láthatását javasolták. Távoztuk után az anya a kocsihoz indult. Volt párja, annak bátyja és édesapjuk azonban követték, és előbb szóban, majd a pár elmondása szerint tettleg is rájuk támadtak. A három férfi kővel dobálta a kisteherautót, próbálták az ablakot ököllel betörni. Az ablak be is robbant, a vezetőt több ütés érte. A tusakodás közben a 48 éves nagypapa megcsúszott, a kerekek elé került, D. András azonban maga és sokkos állapotba került társa menekítését szem előtt tartva áthajtott a fekvő emberen.

– A menekülők utolérték a jár­őrpárt, és előadták nekik, hogy megtámadták őket. A történtek tisztázása érdekében a Gödöllői Rendőrkapitányságra mentek – folytatta az őrnagy. – A járőrök visszatértek a helyszínre, értesítették a parancsnokukat, és megkezdték az életmentést. A gödöllői kollégák a település határában találkoztak a kisteherautóval, a gépjármű utasát bekísérték a kapitányságra, a vezetőjét pedig előállították. A sérült férfit a mentők kórházba vitték, borda-, medencetörést, egyik karján nyílt sérülést szenvedett, húgyvezetéke leszakadt. Ekkor még tudatánál volt, állapota délután fordult rosszabbra, és este elhunyt.

D. András ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság döntése értelmében március 27-étől előzetes letartóztatásban van. A zsaruk igazságügyi műszaki szakértővel vizsgálják, szándékosan húzta-e a kormányt a fekvő férfi irányába. Május 5-én az áldozat hozzátartozóinak helyszíni kihallgatásán próbálták rekonstruálni a történteket, május 17-én pedig megismételték a gyanúsítottal. A szakértői vélemények beérkezése után zárhatják le az eljárást.

SZILÁGYI ATTILA

FOTÓ: ERDEI MIHÁLY

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Cégektől csaltak ki pénzt

Nem létező eszközöket, gépeket kínáltak kedvező áron eladásra, így csalt ki országszerte cégektől nagyobb összegeket három férfi és egy nő. A Békés megyei rendőrök Szegeden fogták el őket.

 

Díjkitűzés: 200.000 forint a nyomravezetőnek

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 06010/2967/2017. bűnügyi számon nyomoz rablás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

 

Lopás miatt keressük őket

A rendőrök keresik azt a férfit és társát, akik egy rákospalotai dohányboltból több, mint százezer forint készpénzt loptak el.

 

A balesetek megelőzése a cél

A balmazújvárosi rendőrök a balesetek megelőzése érdekében továbbra is fokozottan ellenőrzik a járművezetőket.

 

Baleset az M7-es autópályán

Baracska térségében két gépjármű ütközött össze, ezért a Balaton irányába forgalomkorlátozás van érvényben. Torlódásra számítsanak a gépjárművezetők!