Azonosították a gázolót

2017. 02. 01., sze - 10:48
Zsaru Magazin

Nem tett vallomást az a román sofőr, aki a megalapozott gyanú szerint január 14-én halálra gázolt egy gyalogost Kiskunmajsa és Kiskunhalas között, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A zsaruk a térfigyelő kamerák alapján azonosították, majd másnap egy Tolna megyei parkolóban kapták el a sofőrt, és lefoglalták a sérült teherautót.

 

Egy személygépkocsi vezetője értesítette a rendőrséget, hogy az 5402-es úton január 14-én 22 óra 45 perckor egy emberi testet látott az árokban. A zsaruk hiába hívtak mentőt, az 50 éves kiskunmajsai férfin már nem lehetett segíteni. A helyszínen talált nyomok alapján a közeli tanya gazdája láthatósági mellény nélkül sétálhatott az úton, elütötték, a gázoló pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott. A baleset helyszínén letört alkatrészeket is találtak, melyek egy kamionról származtak. Ugyan­akkor vonszolási nyomok is voltak az árokban talált test körül, jelenleg is folyik a szakértői vizsgálat, ezek hogyan keletkezhettek, volt-e még annyi ereje a sérültnek, hogy saját maga kússzon le az úttestről.

 


Hürkecz Zoltán hadnagy

 

– A kiskunhalasi rendőrök megállapították, a baleset az áldozat megtalálása előtt 10-15 perccel következhetett be, több tanú is jelezte, előtte nem látott gázolásra utaló nyomokat az úton – idézte fel a történteket Hürkecz Zoltán hadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – A gázoló jármű egyértelműen kamion lehetett, Kiskunmajsa felől haladt Kiskunhalas felé, ezért ellenőrizték a térfigyelő kamerák felvételeit, a baleset feltételezett időpontja után milyen jármű haladt át a városon. Találtak is egy fehér kamiont, melynek a rendszámát le tudták olvasni. A kamerák felvételein az is látszott, az autó eleje, hűtőrácsa, lökhárítója sérült, hiányos.

 

A halasi zsaruk a kamerák képei alapján a kamion rakterét fedő ponyváról azt is le tudták olvasni, Romániában melyik fuvarozócéghez tartozik az autó. Egy románul is beszélő rendőr január 15-én délelőtt a ponyván látott céges telefonszámon felvette a kapcsolatot a fuvarozóvállalat képviselőjével. A kamion sofőrjének munkaadója a jármű navigációs rendszerének jelzései alapján elmondta, a szerelvény még Magyarországon van. Éppen egy Tolna megyei parkolóban áll, a sofőr a kötelező pihenőidő szabályai miatt 20 órakor vezethet csak újra.

 

– A rendőrök január 15-én 18 óra körül Dúzs község mellett találták meg a kamiont – folytatta Hürkecz hadnagy. – A román állampolgárságú Marian G. (41) beismerte, ő vezette előző este a teherautót Kiskunhalas közelében, de a jármű sérüléseiről, a bal­esetről nem beszélt, romániai ügyvédjével történt konzultáció után tesz majd vallomást. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást, a gyanúsított szabadlábon védekezik. 

 

Végh
Fotó: Erdei Mihály, rendőrség


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: Rablás a vonaton

A mezőkövesdi rendőrök vádemelést javasolnak egy férfival szemben, aki egy vonaton utazó személytől fenyegetéssel elvette kabátját és lábbelijét.

 

24 óra alatt hét ittas vezető

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt napon hét ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

 

Robogót loptak, elfogták őket

A zirci rendőrök a bejelentéstől számított egy órán belül előállították a helyi rendőrőrsre a bűncselekmény elkövetőit.

 

Felismeri? Egy övtáskát lopott…

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik, annak a nőnek az azonosításához, aki egy miskolci áruházban, egy bevásárlókocsiban lévő övtáskát tulajdonított el.