Azonosították a gázolót

2017. 02. 01., sze - 10:48
Zsaru Magazin

Nem tett vallomást az a román sofőr, aki a megalapozott gyanú szerint január 14-én halálra gázolt egy gyalogost Kiskunmajsa és Kiskunhalas között, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A zsaruk a térfigyelő kamerák alapján azonosították, majd másnap egy Tolna megyei parkolóban kapták el a sofőrt, és lefoglalták a sérült teherautót.

 

Egy személygépkocsi vezetője értesítette a rendőrséget, hogy az 5402-es úton január 14-én 22 óra 45 perckor egy emberi testet látott az árokban. A zsaruk hiába hívtak mentőt, az 50 éves kiskunmajsai férfin már nem lehetett segíteni. A helyszínen talált nyomok alapján a közeli tanya gazdája láthatósági mellény nélkül sétálhatott az úton, elütötték, a gázoló pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott. A baleset helyszínén letört alkatrészeket is találtak, melyek egy kamionról származtak. Ugyan­akkor vonszolási nyomok is voltak az árokban talált test körül, jelenleg is folyik a szakértői vizsgálat, ezek hogyan keletkezhettek, volt-e még annyi ereje a sérültnek, hogy saját maga kússzon le az úttestről.

 


Hürkecz Zoltán hadnagy

 

– A kiskunhalasi rendőrök megállapították, a baleset az áldozat megtalálása előtt 10-15 perccel következhetett be, több tanú is jelezte, előtte nem látott gázolásra utaló nyomokat az úton – idézte fel a történteket Hürkecz Zoltán hadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – A gázoló jármű egyértelműen kamion lehetett, Kiskunmajsa felől haladt Kiskunhalas felé, ezért ellenőrizték a térfigyelő kamerák felvételeit, a baleset feltételezett időpontja után milyen jármű haladt át a városon. Találtak is egy fehér kamiont, melynek a rendszámát le tudták olvasni. A kamerák felvételein az is látszott, az autó eleje, hűtőrácsa, lökhárítója sérült, hiányos.

 

A halasi zsaruk a kamerák képei alapján a kamion rakterét fedő ponyváról azt is le tudták olvasni, Romániában melyik fuvarozócéghez tartozik az autó. Egy románul is beszélő rendőr január 15-én délelőtt a ponyván látott céges telefonszámon felvette a kapcsolatot a fuvarozóvállalat képviselőjével. A kamion sofőrjének munkaadója a jármű navigációs rendszerének jelzései alapján elmondta, a szerelvény még Magyarországon van. Éppen egy Tolna megyei parkolóban áll, a sofőr a kötelező pihenőidő szabályai miatt 20 órakor vezethet csak újra.

 

– A rendőrök január 15-én 18 óra körül Dúzs község mellett találták meg a kamiont – folytatta Hürkecz hadnagy. – A román állampolgárságú Marian G. (41) beismerte, ő vezette előző este a teherautót Kiskunhalas közelében, de a jármű sérüléseiről, a bal­esetről nem beszélt, romániai ügyvédjével történt konzultáció után tesz majd vallomást. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást, a gyanúsított szabadlábon védekezik. 

 

Végh
Fotó: Erdei Mihály, rendőrség

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időutazás a Főkapitányságon

Az 1950-es évekbe repítette vissza az érdeklődőket a Spiegler Tibor r. főtörzszászlós, helytörténeti gyűjtő által összeállított kiállítás.

 

Múzeumi séta

A Rendőrmúzeum  2017. október 25-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Híres rendőrökről” című temetői kulturális sétadélutánjára.

 

Elismerések Csongrád megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. október 20-án.

 

Elismerésben részesültek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársunk részesült elismerésben.

 

Baleset az 5-ös számú főúton

Baleset miatt félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek az 5-ös számú főúton a pálmonostori bekötőút és Kistelek között.