Bozótvágós rendőrkézen

2015. 01. 21., sze - 16:34
Zsaru Magazin

Bozótvágó késsel sebesített meg egy miskolci idős házaspárt és a védelmükre kelt férfit a gyanú szerint a mezőcsáti B. József (30). Azért kaszabolt, mert nem adtak neki pénzt. A vérengzés után egy órával elfogták a zsaruk.

A munka nélküli férfi korábban albérletben lakott a 84 éves sértetteknél. Január 14-én 17 óra 15 perc körül azzal kereste fel őket, hogy pénzt kérjen. Felbosszantotta, hogy nem adtak neki.

– A férfi a vallomások szerint elővett a ruhájából egy bozótvágó kést, és többször lesújtott vele a házaspár mindkét tagjára – mondta Leskó András alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának vezetője. – A sértettek segélykiáltására beszaladt a házba a szomszéd férfi, őt a támadó a kezén sebesítette meg, majd elmenekült.

 

 

A vérző nyugdíjasokhoz 40 éves megmentőjük felesége hívott mentőt, ő értesítette a zsarukat is. A súlyos fej- és arcsérülések láttán a nő sokkos állapotba került. Férjének szerencsére csak a kisujját vágta meg a machetés támadó. B. József miskolci ismerőseihez menekült. Útközben elhajította a machetét, később egy járókelő találta meg és adta át a zsaruknak. Az alezredes az elfogás körülményeiről elmondta: a sértettek közölték a Miskolci Rendőrkapitányság járőreivel, kit keressenek, majd a zsaruk gyors adatgyűjtést követően eljutottak a férfi hejőcsabai városrészen lakó ismerőseihez. 18 óra 15 perckor elfogták a pár perce ott vendégeskedő B. Józsefet, aki kihallgatásakor beismerő vallomást tett. Azt mondta, úgy sejtette, a nyugdíjasok a párnájuk alatt tartják megtakarított pénzüket.

Lapzártánkkor még kórházban kezelték a házaspárt, stabil volt az állapotuk. A több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletével megalapozottan gyanúsított B. Józsefet a rendőrség őrizetbe vette, a bíróság január 16-án elrendelte előzetes letartóztatását.

K. I.

FOTÓ: VEZDA LÁSZLÓ, B.-A.-Z. MRFK


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.

 

TÁJÉKOZTATÓ – frissítve

Az agrárágazat munkaerőigényének biztosítása céljából az ágazatban dolgozók csoportos határátlépésére igénybe vehető határátkelőhelyekről.