Elfogta és megmentette

2016. 08. 10., sze - 16:50
Zsaru Magazin

Nagyüzemi fánktolvajt fogott el, majd mentett meg a somogyi megyeszékhely talpraesett körzeti megbízottja.

– A hirtelen lezúduló esőzés utcákat öntött el július 26-án este,  Kaposváron. Kollégáimmal egy járhatatlanná vált útszakaszt zártunk le egy hipermarket parkolójánál. Egyszer csak felénk futott az áruház biztonsági őre, és odakiáltotta, hogy egy bolti tolvaj menekül épp a szomszédos parkoló irányába. Megláttam a ruházatát látványosan púposra pakoló férfit, a nyomába eredtem, megállásra szólítottam fel – taglalja a történteket Meggyesi Petra zászlós.

A dinamikusan távolodó gyanúsítottnak eszében sem volt rendőrkézre adnia magát, egy barkácscentrum rakodóterületére érve remélt búvóhelyet lelni. Terve akár be is válhatott volna a sűrű növényzet ölelte placcon, raklapok mögé bújt el, nem tudva, hogy a városi kmb. egyik specialitása a rejtőzködő rosszfiúk gyors felkutatása. Valamit hallhatott a röntgenszemű zászlósról, mert amint szembetalálta magát vele, lemondóan kapitulált: „Maga az, Petra? Akkor én megadom magam” – tette egyértelművé behódolását. A férfit Meggyesi zászlós odaérkező kollégáival visszakísérte az üzletbe, ahol jegyzőkönyvet vettek fel, a férfi ruházatából tizenöt fánk és tíz magyaros pizza került elő. A tolvaj kálváriája ekkor még nem ért véget, az izgalmak hatására pánikrohamot kapott. Mellkasi szorításra panaszkodott, vizet kért, hörgött, szeme fennakadt, egész testében megfeszült, szája habzott, teljesen elveszítette kapcsolatát a külvilággal.

– Láttam, hogy nem színlel, úgy tűnt, komoly a baj – mondja a zászlós. – Levettem a bilincsét, stabil oldalfekvésbe helyeztem, így megóvtam attól, hogy váladékot vagy nyelvét lenyelve megfulladjon. Kollégáim értesítették a mentőket, akik a helyi Kaposi Mór Oktatókórház sürgősségi osztályára vitték a férfit, majd onnan állapota stabilizálása után előállítottuk a Kaposvári Rendőrkapitányságra. Lopás szabálysértésének gyanúja miatt indult ellene eljárás, szabadlábon védekezik.

Szilágyi Attila

Fotó: Sebestyén Jenő


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.