Elismert irányítók

2017. 04. 20., cs - 13:24
Zsaru Magazin

Átadták az év tevékenységirányítási központ (TIK) osztályvezetője és osztályvezető-helyettese, valamint az év supervisora díjat március 29-én a Rendőrségi Igazgatási Központban egy szakmai értekezleten.

Az elismerést az ORFK Rendészeti Főigazgatóság ügyeleti főosztálya alapította, a díjazottak sora a főosztály vezetőjének és kiemelt főreferenseinek, valamint az ügyeleti osztály és a két hívásfogadó központ (HIK) osztályvezetőinek véleménye alapján állt össze.

 

 


Hablicsek Nikoletta ezredes

 

 

– A serleg és az oklevél odaítélésénél a kiváló munkán túl fontos szempont volt az újító gondolatok, akár a többi TIK-et is érintő innovatív javaslatok mellett az ügyeleti munka iránti szeretet és elkötelezettség – tájékoztatott Hablicsek Nikoletta ezredes, az ORFK ügyeleti főosztályának vezetője. – A díjak a két érintett TIK munkáját is minősítik. A 2016-os év TIK-osztályvezetője Gaszper Róbert Béla alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, míg TIK-osztályvezető-helyettese Nyúl Péter alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa lett. Először osztottuk ki az év supervisora díjat. A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központ műszak- és csoportvezetői közül választottuk ki Nagyné Frank Bernadettet, a szombathelyi HIK műszakvezető-helyettesét, aki tavaly példamutató magatartást tanúsított, és a hívásfogadó rendszert érintően minden újításban jelentős szerepet vállal.

 

 


Gaszper Róbert Béla alezredes, Nagyné Frank Bernadett és Nyúl Péter alezredes

 

– A cím, azt gondolom, alapesetben egy jól működő kamara- vagy szimfonikus zenekar munkáját dicséri, amely a segítséget igénylő polgárokból álló közönség szolgálatában „kottából játszik” egy konkrét és feszes normakörnyezetben – mondta Gaszper Róbert, aki 32 éve szerelt fel a rendőrséghez, és dolgozott bűnügyi, közrendvédelmi területen is. – A váratlan szituációkban gyakran improvizálni kell, és akkor a szólisták is jelentős szerephez jutnak. Ezért köszönet jár a TIK teljes személyi állományának, valamint az irányított és az együttműködő egységek tagjainak is.

 

Nyúl Péter 25 éve rendőr, 14 éve dolgozik ügyeleti szakterületen, bár tavaly novemberben a határvadászképzéssel összefüggésben Barcsra vezényelték át.

 

– Váratlanul ért, hogy én kaptam ezt az elismerést, de nagyon örülök neki – mosolygott az alezredes. – 2013 óta vagyok osztályvezető-helyettes, és nagyon szeretem a munkámat. Olyan ez, mintha egy gyárban én lennék a főmérnök, akinek az a feladata, hogy a gyártáshoz minden rendelkezésre álljon.

 

Nagyné Frank Bernadett megalakulása óta dolgozik a Szombathelyi Hívásfogadó Központban csoportvezetőként, majd műszakvezető-helyettesként.

 

– A munkám része a hívásfogadás szakmai felügyelete és különféle adminisztrációs tevékenységek – jegyezte meg Nagyné Frank Bernadett. – Nagy felelősséggel jár, de épp ez motivál: segíteni tudunk a hozzánk fordulóknak. Ez az elismerés nagy megtiszteltetés, a munkámat ezután is igyekszem a legjobb tudásom szerint végezni!

 

 

FERENTZI TÜNDE
FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Barátságból kórház

Baráti összejövetelen, előzetes szóváltást követően bántalmazta ismerősét egy helybeli férfi Sándorfalván. A gyanúsított ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

 

Vádemelési javaslat

Négy napon belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki próbaútra vitt el egy autót, de „elfelejtette” visszavinni.