Elkapták a csalót

2017. 01. 25., sze - 10:39
Zsaru Magazin

Éberségből, talpraesettségből jól vizsgázott öt budaörsi zsaru akkor is, amikor már mögöttük állt egy ledolgozott éjszaka.

Hétszázezer forintjától, arany ékszereitől akart megfosztani egy idős asszonyt egy csaló.

 

– A bejelentést 6 óra előtt kaptuk január 6-án reggel, kevéssel a szolgálat leadása előtt. Tipikus telefonos csalásról számolt be a hívó, egy ismeretlen nő kereste meg édesanyját, és lányának adva ki magát, nagy összegű pénz átadására kérte. Megnyugtattuk a bejelentőt, hogy anyukája azon a reggelen egészen biztosan nem lesz bűnözők áldozata, és öten indultunk el a jelzett helyszínre – mondta el Dani István Ádám törzszászlós, szolgálatirányító parancsnok.

 

A zsaruk annyit tudtak, hogy egy nő telefonált az idős asszonynak, magát lányának kiadva, és vészhelyzetre hivatkozva azonnali anyagi segítséget kért tőle. A pénz átadását a hívott fél általa ismert lakcímének közelébe beszélték meg, az asszony össze is szedett 700 ezer forintot, majd az állítólagos lány későbbi telefonos utasítására arany ékszereket is tett a csomagba. Közvetlenül a megbeszélt találkozó előtt valami szöget ütött a fejébe, felhívta lányát (a valódit), aki értetlenül állt a helyzet előtt, nem tudott róla, hogy anyját aznap reggel bármire is kérte volna.

 

– Két tízemeletes panel közé kellett vinnie a nőnek a pénzt és az értéktárgyakat. Két kollégám civil autóval gördült a helyszínre, felkészülve arra, ha a csalók gépkocsival menekülni akarnának. Hárman gyalogosan közelítettük meg az épületeket, egy kutyasétáltató, amikor meglátott bennünket, egy ácsorgó nő felé mutatott, és azt mondta: „Biztos vagyok benne, hogy őt keresik” – folytatta a reggeli akció ismertetését Kolumbár Roland őrmester, járőr.

 


Dani István Ádám törzszászlós és Kolumbár Roland őrmester

 

 

A kutyásnak ördöge volt, a tétlen álldogálónak meg pechje. A zsaruk megszólították, ezt igyekezett nem meghallani, angolosan távozott is volna, de Jenei Attila és Cseh István törzszászlósok, valamint Balogh Dávid törzsőrmester is a helyszínen termettek, körbevették a rendőrök közeledtére láthatóan rosszul reagáló nőt. Látogatása céljára jó néhány hamis sztorit húzott elő, ezek közt szerepelt az, hogy félrelépő férje után leskelődik, később azt mondta, hogy két férfi hozta a kis parkba, de otthagyták, milyen fura, legtovább amellett a variáns mellett tartott ki, hogy épp egy pásztorórát piheg ki, de hogy kivel kalandozott, azt partnere nős mivolta miatt nem mondhatja el.

 

– A nő táskáját és ruháját átvizsgáltuk, találtunk egy olcsó mobilkészüléket feltölthető telefonkártyával – folytatták a budaörsi zsaruk. – Megállapítottuk, hogy az elfogás előtti órákban arról a készülékről hívták az idős nőt tíz alkalommal. A fővárosi Sz. Katalin (39) azt állította, hogy a telefont épp érkezésünk előtt, egy bokor aljában találta, arra viszont nem tudott magyarázatot adni, hogy hogyan került táskájába a készülék töltője. A nőt előállítottuk a rendőrkapitányságra, ahol csalás bűntettével gyanúsítottuk meg. Őrizetbe vettük, a bíróság január 8-án rendelte el előzetes letartóztatását.

 

 

Szilágyi Attila
Fotó: Erdei Mihály


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: „Gyalogkakukk”

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki egy motort és két autót akart elkötni, hogy sajátjához eljusson.

 

Megtalálták

Az összefogás és a kitartó kutatás eredményeképpen időben rátaláltak a Laskodról eltűnt férfira.

 

Lóháton a Balaton északi partján

A Készenléti Rendőrség és a Balatonkenese Rendőrőrs lovas járőrei együtt teljesítettek szolgálatot Balatonalmádi illetékességi területén.