Elkaszált betörők

2017. 03. 22., sze - 15:07
Zsaru Magazin

Egy csepeli telephelyről 25 millió forint értékben 1200 fűkaszát loptak el. A nyomozók a több helyről szerzett bizonyítékok alapján kapták el a betörőket.

Egy csepeli cég tett feljelentést február 21-én: Orion utcai telephelyük raktárából kámforrá vált 1200 fűkasza és a hozzájuk tartozó külső motorok. A betörés február 16–21. között történhetett.

– A telep biztonsági kameráinak felvételén láttuk, február 17-én egy piros fülkés Iveco teherautó hajt a raktárhoz – mondja Jánosi Béla zászlós, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója.

 

Jánosi Béla zászlós

 

– Ellenőriztük a járművet, aznap lopták el Szigetszentmiklósról. A Pest megyei kollégáktól megtudtuk, egy olyan cég telephelyéről kötötték el, amely rendszeresen szállított a csepeli sértettnek árut. A felvételen az is látszott, hogy egy Renault Twingo kísérte ki az Ivecót, amit egy fehér,  magas szárú cipőt viselő férfi vezetett. A korábbi képkockákról az is kiderült, hogy február 10-én két férfi valamit bütykölt a teherautón. A GPS-jeladót üthették ki, mivel nem lehetett nyomon követni a jármű útvonalát.

A nyomozók azt is észrevették, hogy korábban egy fehér Iveco is behajtott a telephelyre, amit egy XVII. kerületi kölcsönzőből bérelt a budapesti

S. László Attila (38) és H. Viktor Zsolt (38).

– A menetlevél igazolta, a fehér Iveco a helyszínen járt, S. László Attila és társa lakhelyénél is többször megfordultak vele – folytatja a zászlós

 – Egy vecsési raktárnál is időztek, majd innen Pécelre hajtottak vele. Február 24-én a szigetszentmiklósi kollégákkal és a BRFK felderítő főosztály munkatársaival közös akciót szerveztünk, és elfogtuk a két férfit. A házkutatásokon szerszámgépeket, fűkaszákat és 1,4 millió forintot foglaltunk le. A vecsési raktárban megtaláltuk az ellopott fűkaszákat, továbbá tisztázatlan eredetű generátorokra, aggregátorokra és más szerszámgépekre bukkantunk. A raktár tulajdonosa elmondta, a helyiséget a vecsési R. János (51) bérelte ki február 17-től. Aznap nem volt otthon, de a házkutatáson olyan ipari fóliát találtunk, amilyennel a fűkaszákat becsomagolták. A péceli J. Istvánnál (37) ugyanilyen fóliát, szerszámgépeket és betöréshez használatos zárfésűt és zártörőket, nyers kulcsfejeket és egy fehér, magas szárú cipőt is lefoglaltunk, tulajdonosuk ezúttal sem tartózkodott otthon.

 

A fűkaszák motorjai és a levágott lakat

 

A nyomozók azonosították a szigetszentmiklósi felvétel alapján a vecsési K. Kevint (19), aki H. Viktor Zsolt nevelt fia. Őt február 27-én fogták el a csepeli zsaruk lakhelye közelében. Március

1-jén, a folytatólagos kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. J. István február 27-én, R. János március 2-án adta fel magát a rendőrségen.

S. László Attila, H. Viktor Zsolt, R. János és K. Kevin ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, J. Istvánt orgazdaság vétségével gyanúsítják. A bíróság február 27-én elrendelte S. László Attila és H. Viktor Zsolt lakhelyelhagyási tilalmát, társaik szabadlábon védekeznek.        

FERENTZI TÜNDE

FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ, BRFK


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: „Gyalogkakukk”

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki egy motort és két autót akart elkötni, hogy sajátjához eljusson.

 

Megtalálták

Az összefogás és a kitartó kutatás eredményeképpen időben rátaláltak a Laskodról eltűnt férfira.

 

Lóháton a Balaton északi partján

A Készenléti Rendőrség és a Balatonkenese Rendőrőrs lovas járőrei együtt teljesítettek szolgálatot Balatonalmádi illetékességi területén.