Jutalom a lefegyverzőknek

2017. 02. 08., sze - 15:12
Zsaru Magazin

Késsel fenyegető férfit tettek ártalmatlanná a Készenléti Rendőrség járőrei január 9-én Soroksáron.

A három zsarut példamutató intézkedésükért Balogh János vezérőrnagy, műveleti országos főkapitány-helyettes, a KR parancsnoka tárgyjutalomban részesítette.

 

A rendőröket január 9-én délután küldték a Budapest XX., Szegfű és a Vágóhíd utca kereszteződéséhez, mert a bejelentés szerint egy férfi botrányosan viselkedett. A megadott helyen nem találták meg őt, ezért tovább keresték a környéken.

 

– A 36-os autóbusz megállójában láttuk meg, egy kést tartott a kezében, miközben egy idős emberrel beszélt – kezdi Róka Tamás törzszászlós, a KR II. bevetési osztálya 4. alosztályának csoportvezetője.

 

A láthatóan zavarodott férfi a felé tartó zsaruk utasításával nem törődött, és nem tette le a kést.

 

– Tartottunk attól, hogy támadni fog, ezért hátulról megkerültem, és tonfával a kést tartó kezének csuklójára ütöttem – magyarázza a törzszászlós. – A kést elejtette, így Pallagi Zoltán törzsőrmesterrel testi kényszert alkalmazva földre vittük, majd Holló Máté főtörzsőrmester megbilincselte, ez­után átvizsgáltuk a ruháját. A XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságon orvos ellenőrizte a budapesti V. Lászlót (25), sérülése nem keletkezett. Bevallása szerint a délutáni akció előtt két liter pálinkát ivott, amit három füves cigaretta elszívása kísért. Kihallgatására egy ideig várni kellett, mert összefüggéstelenül beszélt. A megállóban megtudtuk a bejelentőtől, hogy amint V. László felszállt a buszra, rögtön a sofőr mögötti utashoz lépett, kezdetben beszélgetni próbált vele, majd kést rántott. Megfenyegette, és 300 forintot kért tőle. A többi utashoz is odament, és akadt olyan, akinek a hasához vagy a mellkasához tartotta a kést. Végül a XX. kerület, Topánka utca 3. előtt leszállt a buszról, majd a megállóban várakozók felé hadonászott késével, továbbra is pénzt követelve.

 


Holló Máté főtörzsőrmester, Pallagi Zoltán törzsőrmester és Róka Tamás törzszászlós

 

A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt a bíróság gyorsított eljárásban hozott ítéletet: tíz hónap szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették. A példamutató intézkedés elismeréseként január 17-én Róka Tamás törzszászlós, Holló Máté főtörzsőrmester és Pallagi Zoltán törzsőrmester tárgyjutalmat vehetett át a KR parancsnokától.

 

 

FENYVESI BEÁTA
FOTÓ: SZABÓ LÁSZLÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt pakisztáni férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Kamionban bújt meg

Egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Elfáradtak, ezért biciklit loptak

Vendégségből hazafelé tartva egy ruzsai ház melléképületéből lopott kerékpárokat egy szatymazi férfi és párja. A rendőrök Üllésen fogták el a feltételezett elkövetőket.