Jutalom a lefegyverzőknek

2017. 02. 08., sze - 15:12
Zsaru Magazin

Késsel fenyegető férfit tettek ártalmatlanná a Készenléti Rendőrség járőrei január 9-én Soroksáron.

A három zsarut példamutató intézkedésükért Balogh János vezérőrnagy, műveleti országos főkapitány-helyettes, a KR parancsnoka tárgyjutalomban részesítette.

 

A rendőröket január 9-én délután küldték a Budapest XX., Szegfű és a Vágóhíd utca kereszteződéséhez, mert a bejelentés szerint egy férfi botrányosan viselkedett. A megadott helyen nem találták meg őt, ezért tovább keresték a környéken.

 

– A 36-os autóbusz megállójában láttuk meg, egy kést tartott a kezében, miközben egy idős emberrel beszélt – kezdi Róka Tamás törzszászlós, a KR II. bevetési osztálya 4. alosztályának csoportvezetője.

 

A láthatóan zavarodott férfi a felé tartó zsaruk utasításával nem törődött, és nem tette le a kést.

 

– Tartottunk attól, hogy támadni fog, ezért hátulról megkerültem, és tonfával a kést tartó kezének csuklójára ütöttem – magyarázza a törzszászlós. – A kést elejtette, így Pallagi Zoltán törzsőrmesterrel testi kényszert alkalmazva földre vittük, majd Holló Máté főtörzsőrmester megbilincselte, ez­után átvizsgáltuk a ruháját. A XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságon orvos ellenőrizte a budapesti V. Lászlót (25), sérülése nem keletkezett. Bevallása szerint a délutáni akció előtt két liter pálinkát ivott, amit három füves cigaretta elszívása kísért. Kihallgatására egy ideig várni kellett, mert összefüggéstelenül beszélt. A megállóban megtudtuk a bejelentőtől, hogy amint V. László felszállt a buszra, rögtön a sofőr mögötti utashoz lépett, kezdetben beszélgetni próbált vele, majd kést rántott. Megfenyegette, és 300 forintot kért tőle. A többi utashoz is odament, és akadt olyan, akinek a hasához vagy a mellkasához tartotta a kést. Végül a XX. kerület, Topánka utca 3. előtt leszállt a buszról, majd a megállóban várakozók felé hadonászott késével, továbbra is pénzt követelve.

 


Holló Máté főtörzsőrmester, Pallagi Zoltán törzsőrmester és Róka Tamás törzszászlós

 

A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt a bíróság gyorsított eljárásban hozott ítéletet: tíz hónap szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették. A példamutató intézkedés elismeréseként január 17-én Róka Tamás törzszászlós, Holló Máté főtörzsőrmester és Pallagi Zoltán törzsőrmester tárgyjutalmat vehetett át a KR parancsnokától.

 

 

FENYVESI BEÁTA
FOTÓ: SZABÓ LÁSZLÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ablakot törtek, dohányt loptak

A balassagyarmati rendőrök mintegy nyolc órán belül beazonosították és elfogták a két cserháthalápi férfit.  

 

Körözött autók Nagylakon

A magyar rendőrök a lengyel és német hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le Nagylakon.