Kecskementés erővágóval

2017. 03. 29., sze - 11:16
Zsaru Magazin

Bajba jutott kecske miatt intézkedtek rendőrök egy verőfényes márciusi vasárnap délután. Az oktondi kis állatot speciális szerszámmal mentették ki egy drótkerítés fogságából.

Megörült a napsütésnek március 19-én egy szolnoki kecskebak. Ugrándozásában elvesztette tér- és időérzékét, s nemcsak a bőréből ugrott ki jókedvében, hanem a kerítésen is sikerült átvergődnie magát. A legzöldebb legelnivaló füvet egy ipartelep kerítése mellett találta meg, pontosabban szerinte annak belső oldalán illatozott a legzamatosabb, legzöldebb ebéd. Át is dugta a kerítés drótfonatán a fejét, de visszafelé már nem jött össze a mutatvány. Sehogyan sem tudta úgy forgatni a fejét, hogy szarvai ne akadtak volna bele a kerítés egy drótfonatába, fogságba esett. Ezt hangosan a világ tudomására is adta, amit nagy szerencséjére meghallottak az éppen arra járőröző szolnoki zsaruk.

 

 

– Egy szolnoki telephelynél szorult be a kerítésbe a megrémült állat, nem tudott magától kiszabadulni – emlékezett vissza Koczok Csaba főhadnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa. 

A bak szarva beleakad a hurokba. Ha nem érkezik segítség, elpusztul, ez várt volna a kiskecskére is.

A rendkívül erős drótot kézzel nem tudták szétfeszíteni a rendőrök. A zsaruk hatalmas erővágóval vágták át a drótokat, ügyelve arra, a lehető legkisebb kárt okozzák az állatmentő beavatkozással a kerítés szerkezetében. Két vágással sikerült kiszabadítani a félelemtől remegő állatot, aki visszanyerve szabadságát azonnal rohant vissza a kertek felé.

Végh Attila

Fotó: Rendőrség

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időutazás a Főkapitányságon

Az 1950-es évekbe repítette vissza az érdeklődőket a Spiegler Tibor r. főtörzszászlós, helytörténeti gyűjtő által összeállított kiállítás.

 

Múzeumi séta

A Rendőrmúzeum  2017. október 25-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Híres rendőrökről” című temetői kulturális sétadélutánjára.

 

Elismerések Csongrád megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. október 20-án.

 

Elismerésben részesültek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársunk részesült elismerésben.

 

Baleset az 5-ös számú főúton

Baleset miatt félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek az 5-ös számú főúton a pálmonostori bekötőút és Kistelek között.